Грбић: Сталожени и агресивни за Рио!

Никола Грбић износи очекивања уочи почетка квалификационог турнира за Олимпијске игре у Рију.

Остали спортови 05.01.2016 | 17:20
Грбић: Сталожени и агресивни за Рио!

Селектор српских одбојкаша Никола Грбић жели да његова репрезентација буде сталожена и агресивна на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Рију. Србија такмичење почиње против светског првака - Пољске.

"Сталоженост и агресивност са наше стране биће добар рецепт да пружимо добру игру. Морални квалитети са наше стране ће бити пресудни за крајњи пласман и мислим да је најбоље да турнир почнемо добром игром и победом против Пољске", рекао је Грбић уочи почетка квалификација.

Србија ће сутра против Пољске почети европски квалификациони турнир за пласман на Олимпијске игре у Рио Де Жанеиру.

Грбић је истакао да очекује агресивну игру Пољске.

"Пољска је светски шампион, који има одличне играче. На сваком турниру се појави нови играч који подигне ниво игре. Треба очекивати њихов агресиван приступ", навео је Грбић.

Репрезентативац Србије Никола Јововић рекао је да ће његова екипа дати све од себе да победом почне квалификациони турнир.

"Спремни смо, што је битно, то је то. Мислимо само на ово такмичење и идемо утакмицу по утакмицу. Могу слободно да кажем да је Пољска фаворит, тако нам је лакше. Пожелео бих срећу својим саиграчима и добро здравље", рекао је Јововић.

Његов саиграч Срећко Лисинац казао је да очекује веома тешку утакмицу против Пољске.

"То је веома добра екипа која нас добро познаје, а познајемо и ми њих. Тешко смо их добили у прошлој утакмици, сигурно ће тако бити и сутра, али сигурно је и да можемо да играмо са њима и надам се победи", казао је Лисинац.

Селектор Пољске Стефан Антига рекао је да ће сусрет са Србијом бити веома важан за даљи ток турнира у Берлину.

"Ово је само једна утакмица у низу, али веома важна на психолошком плану јер ће ово бити веома тешка борба у квалификацијама. Добро смо се спремили. Изгубили смо од Србије у прошлој утакмици, која је била чудна. Добро познајемо ривала, нема нове играче, то је веома јака екипа", рекао је Антига.

Утакмица између Србије и Пољске играће се вечерас у 20.30.

Коментари / 0

Оставите коментар