Србија неће подржати чланство Косова у УН

Србија, наравно, неће подржати чланство Косова у међународним организацијама које би значило легализацију једнострано проглашене независности Косова, укључујући и Уједињене нације, поручио је потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић.

Србија 25.12.2015 | 10:05
Србија неће подржати чланство Косова у УН

Дачић је поручио и да је дијалог Београда и Приштине статусно неутралан, те реагујући на изву амбасадора САД Мајкла Кирбија, подсето да САД и Србија имају различито виђење питања једнострано проглашене независности Косова, што се, како каже, могло видети и приликом разматрања захтева за чланство Косова у Унеску.

Амбасадор Кирби је, наиме, рекао у интервијуу Новостима да нормализација односа Београда и Приштине "подразумева чланство Косова у УН". 

"Не тражио да Србија призна независност Косова, већ нормализацију односа Београда и Приштине. Шта ће та нормализација на крају тачно значити, на ЕУ је да је дефинише, али по нама то значи чланствоКосова у УН", рекао је Кирби.

Дачић је, међутим, указао да како и сам амбасадор Кирби каже, по том питању постоје и разлике између става САД и Европске уније, где пет држава није признало једнострано проглашену независност Косова. 

"Србија неће мењати своју принципијелну политику, уз пуну посвећеност дијалогу као једином начину за решавање свих отворених питања", закључио је Дачић, саопштено је из Минитарства спољних послова. 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

СЕНОВИЋ

25.12.2015 09:08

Наћи ће они неког бездетног човека у власти који ће то да учини. Човек који има децу то не сме да доведе до краја јер се у потаји боји клетве и Бога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

25.12.2015 16:53

Фантомску "државу" Косово створила је својом антисрбском политиком сама СРБија. Незнајући како сада да изађе из проблема до којег су сами довели СРБијански "политичари" својом неспособмошћу они сада као бивши комунисти а то значи непријатељи Бога и СРБства Православља и Светосавља као врхунца хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота купујући време својим причама грађане СРБије вуку за нос са надом да ће дођи до промјене политичке ситуације у свијету. ТАКО СЕ НЕ ВОДИ ДРЖАВА НИТИ СРБСКА НАРОДНА ПОЛИТИКА!

Name

није исто

25.12.2015 09:16

Да ли је вазније то пет дрзава или друге све европске земље и Америка, не зна се.

ОДГОВОРИТЕ