Шаранов: Сањао сам да будем голман Партизана!

Партизан је ове сезоне пролазио кроз озбиљну кризу са голманима. И Живко Живковић и Филип Кљајић, који су се ротирали, имали су слабих периода. Ангажман Бојана Шаранова (28), требало би да донесе позитивну промену.

Фудбал 25.12.2015 | 09:20
Шаранов: Сањао сам да будем голман Партизана!

Некадашњи чувар мреже ОФК Београда, Макабија из Хаифе и Ерготелиса, у смирај летњег прелазног рока био је близу Хумске 1. Али, сада је пао договор.

- Сањао сам да будем голман Партизана! Највећа жеља ми се остварује, долазим у, по мом мишљену, највећи клуб у Србији - каже за “Блиц” Бојан Шаранов, нова Партизанова “јединица”.

Долазите у екипу у тешком моменту - испало се из Лиге Европе несрећно, горчину је појачао заостатак за Звездом од 26 бодова?

- Бранио сам у једном од најбољих клубова Израела, па знам шта значи када иде добро, а и када кола крену низбрдо. Очекивања у таквим срединама су увек највећа. Тако је и у Партизану. Мада, ова криза кроз коју клуб пролази, није ништа катастрофално, нити неочекивано. Партизан је био доминантан у Србији у последњој деценији, освајао је скоро све што се може освојити. Пад је једном морао да дође.

Од вас се очекује стабилност на гол црти - тешко бреме у овом моменту?

- Не плашим се. Довољно сам искусан, свашта сам претурио преко леђа. Браним десет година у сенироском погону, а последњих пет сезона сам провео у иностранству. Нема тога што може да ме изненади, надам се да ћу својим искуством допринети тиму максимално.

Навијачи Партизана су навикнути на успехе. После слабе јесени у Суперлиги, очекују бољитак на пролеће, нарочито идуће сезоне?

- Ваља ићи корак по корак. Екипа треба да се стабилизује. Сигурно ће тим изгледати много боље после зимске паузе. А, што се тиче Европе, зна се, Партизан ће изаћи на сцену поново, ту не треба бринути. Осећам да ће управа да направи добар посао у предстојећем прелазном року - сумирао је Шаранов.

Шаранов је био без клуба од лета, пратио је утакмице црно - белих, као и прилике у Хумској 1.

- Није екипа имала ни среће, треба то да се зна. Али, не треба се освртати више на то. Гледао сам све утакмице Партизана. Одушевљен сам Андријом Живковићем, као и Абубакаром Умаруом, који је за мене откровење, посебно у Лиги Европе - истиче Шаранов.

Коментари / 0

Оставите коментар