Покушај спаса производње стоке

Производња стоке у Републици Српској пропада. Министарство пољопривреде је као покушај помоћи узгајивачима најавило ревитализацију прерађивачког капацитета Левита Градишка. 

Република Српска 21.12.2015 | 16:20
Покушај спаса производње стоке

Тако би, најава је из овог министарства били повећани прерађивачки капацитети у Српској и донекле пружена могућност домаћој производњи да преживи.

Пољопривредни произвођачи још једном су упозорили да су на измаку могућности, а да је ова година још лошија од претходне.

Министарство ће да покуша да преко радне групе оспособи градишку Левиту како би та фирма могла да прима већи број грла стоке, прије свега свиња и телади. Тражи се начин оспособљавања. То је резултат састанка произвођача и министра пољопривреде.

Производња свиња у Српској је пред колапсом упозоравају произвођачи. Ове године између 6 и 8 хиљада свиња остаће вишак. Српска је у међувремену ове године увезла свиња у вриједности 204 милиона марака, извезла је само 88 милиона.

Интерес произвођача јесте да се покуша оспособити додатни капацитет, кажу у Удружењу произвођача свиња. У Привредној комори наводе да то није једини проблем када је у питању домаћа производња.

Радна група, најавили су у Министарству требала би у року од петнаест дана да понуди ријешења ревитализације Левите.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

има свега

21.12.2015 15:27

Има свега, нема мане, има стоке на све стране. Нема зиме,има иња, понајвисе има свиња...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

21.12.2015 16:29

Брависимо!

Name

мирко Брдар

21.12.2015 16:49

У пољопривреду се мора улагати путем редовних субвенција дрзаве па би нас производ био цијеном конкурентан ово је јос један промасај лосе власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

21.12.2015 16:55

Јасно ако несто не иде треба поцети несто друго. Доста је било нама ту вајде борити се против вјетрењаца, људи имају земљу имају могуцност да ураде несто, ал треба подвуци црту. Ако на крају године људи заврсе у минусу онда је боље да се запосле да раде било ста друго да би на крају године имали несто. А да видимо ста је то потребно или тразено, знаци не пољопривреди не индустрији не енергетици знаци остане ти само продаја а ту се вец сада кољу ко це прије да полизе баји ду.е не би ли добио комад колаца. Видимо имамо оци: Ненад, Војин,... јел треб иста друго да казем

ОДГОВОРИТЕ
Name

АМА ЉУДИ

21.12.2015 17:02

ОТКУД САД ТО КОМУНИСТИЧКА ФИРМА ПА ДА ПРЕЖИВИ. Е СВАШТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знамо се добро..

21.12.2015 20:27

Све је то фино. Само, испоручиш робу и онда гледаш куда сунце хода. Овдје је бахатост, превара и обмана доминантни робноновчани однос, владајући облигациони однос. Ни у судове се не уздај, у њих поготово. А новац се извлачи и слаже по којекаквим егзотичним острвима, на Кипру и Малти, Лондону и Бечу.

ОДГОВОРИТЕ