Владимир Путин: Турска није Европа

Руски председник Владимир Путин саопштио је да је Москва спремна да сарађује и са Вашингтоном и са сиријским председником Башаром ал-Асадом.

Свијет 19.12.2015 | 15:20
Владимир Путин: Турска није Европа

Русија је јасно формулисала свој став о решавању сиријске кризе, изјавио је руски председник Владимир Путин, додајуц́и да ц́е Русија лако нац́и заједнички језик са свима јер не маше репом и не мења своје ставове.

„Зашто лако? Ми не машемо репом и не мењамо ставове“, рекао је председник.

Говорец́и о решавању сиријске кризе, председник Русије Владимир Путин изјавио је да Москви није тешко да нађе заједнички језик ни са сиријским председником Башаром ел Асадом ни са САД. „Ми не машемо репом и не мењамо своје ставове“, рекао је Путин.

„Што се тиче, да кажем, сиријске кризе: лако нам је да сарађујемо и са председником Асадом и са америчком страном. О томе сам недавно говорио и са председником Обамом и са нашим пријатељима из Саудијске Арабије и из других земаља“, рекао је Путин у документарном филму Владимира Соловјова „Светски поредак“, чији ц́е део данас бити приказан на телевизији „Русија 1“.

Према његовим речима, Русија је јасно формулисала свој став о сиријској кризи.

„Прво смо питали људе да ли се слажу или не. У принципу, са основним параметрима решавања кризе и сви су рекли - да. И тада смо формулисали своју позицију на тим компонентама које су заједничке и прихватљиве и није нам потребно да скачемо са једне стране на другу, као као буве“, додао је Путин.

Русија је отворена и спремна да сарађује са европским земљама у економији, политици и борби против тероризма.

„У односима између држава владају интереси. Интерес европских земаља је да се уједине напори у економији, политици и борби против тероризма. Да се уједине напори са Русијом“, саопштио је Путин.

„Нец́емо се дурити због ових санкција. Чекамо, чекамо све“, додао је Путин.

Одговарајуц́и на питање о непријатељском односу са Турском, која је оборила руски Су-24, Путин је поново изјавио да не жели лоше односе са турским народом.

„Као прво, Турска није Европа. Као друго, ми, као што сам вец́ говорио у посланици, а сада желим да поновим, турски народ сматрамо пријатељским народом. А што се тиче садашњег руководства — ништа није вечно“, додао је Путин.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Карадоз

19.12.2015 15:20

У мноје вријеме Еуропа је била континент.. О цему овај говори?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лк

19.12.2015 16:45

Па И већи део Русије се налази у Азији као и Турска !

ОДГОВОРИТЕ
Name

999

19.12.2015 18:37

Први пут после другог свјетског рата је неко срусио руски авион.Да је то урадио неко слаб Русија би га сравнила са земљом , овако се само види да Русија није спремна за неки велики рат.

Name

ВРС РВИ

20.12.2015 16:49

Ре 999: Баш си паметан, не урекао се. То што ти причаш је исто као када ти неко дода лопту, а ти добро звизнеш и не знаш гдје ће отићи. Наплатиће ово Руси и то дебело чим се испадне прилика. Када су Турци толико јаки што више не смију да приђу сиријској граници. Они су подмукао народ, погодити са леђа авион који је био на територији друге државе без пројектила ваздух - ваздух је баш велики подвиг. Долијаће они и то брзо јер не могу да поднесу што им Руси уништавају скоро све изворе нафте, а онда...