Мајка га веже ланцем да не би пио

Остати тријезан је права борба за многе алкохоличаре, а протагониста ове приче није изузетак.

Свијет 14.12.2015 | 13:55
Мајка га веже ланцем да не би пио

Наиме, Жанг Руи (30) на све начине је покушао да се ријеши ове овисности, међутим скоро сваки покушај је завршавао неуспјехом, што је чинило и њега и његову породицу очајнима. Након што је покушао све, допустио је својој мајци да га завеже ланцем у соби, како не би излазио вани и долазио у додир с пићем.

Жанг, који је још завезан у својој соби у граду Бенгбу, источна Кина, изјавио је кинеским новинарима да више није могао да се сјети нити једног начина да престане да пије. Знао је да ће, ако настави, уништити своју породицу, а себе убити, пише Схангхаиист.

Упркос невјероватном начину одвикавања, Жанг је увјерен да само овако може престати да пије и да даље уништава свој живот. Заправо, он је везан већ шест мјесеци, а остаће тако све док не престане осјећати потребу за алкохолом.

Његов свијет је мала соба, величине 10 метара квадратних, у којој се налази само мадрац, ТВ и лаптоп. У соби чак нема ни тоалет, већ канту. Тушира се тако што му мајка доноси воду.

Иначе, ланац којим је везан дугачак је четири метра и тежак око 10 кг, тако да тешко може и да устане и хода с њима. Углавном, читава његова активност се своди на лагану шетњу по соби и то је то.

Према ријечима новинара који су имали прилику да га посјете, Жанг је некада био добра, племенита особа. Радио је као возач камиона, али се све промијенило када је прије извјесног времена почео да пије. Постао је толико насилан да су га жена и дјеца напустили. Ствари су отишле толико далеко да је почео лутати улицама и просити како би себи купио најјефтиније пиће. Када би се напио, није имао контроле шта ради.

Након што га је жена напустила, Жанг је био толико очајан да се одлучио на овај невјероватан потез. Одвикавање је, с времена на вријеме, толико тешко да чак покушава да сам скине ланац, али је сваки покушај безуспјешан. Када схвати да је опет поклекао, једноставно се избичује. Засад је само успио да повриједи сам себе. Ипак, каже одлучно да нема одустајања.

Иначе, Жанг је имао прилично тежак живот; изгубио је оца још у дјетињству, након чега је живио с мајком, састављајући крај с крајем. Вјерује се да је тешко дјетињство и одрастање заправо то што га је одвело у алкохолизам.

Све ово је свакако најтеже пало његовој породици. Његова мајка, скромна жена, каже да јој се срце кида када га види завезаног, али неће одустати и одвезати га све док не буду сигурни да више неће пити.

Цијела ова ситуација је крајње неизвјесна, јер ни мајка нити син не знају колико ће он бити још завезан, али мајка је одлучна да истраје до краја, јер зна да је ово једини начин да опет врати свог сина, који је некада био омиљен међу свима.

Ово је можда најекстремнији случај самоодвикавања од овисности, након приче о човјеку који је на главу ставио метални кавез, а све са циљем да престане да пуши.

Извор: НН

Коментари / 0

Оставите коментар