Данас о одговорности за напад на Вучића?

Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ требало би данас у Сарајеву да одржи сједницу, али није познато да ли ће на њој бити настављено раније започето разматрање иницијативе за смјену директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсада Вилића због евентуалне одговорности за напад на премијера Србије Александра Вучића у Сребреници 11. јула.

Босна и Херцеговина 08.12.2015 | 08:21
Данас о одговорности за напад на Вучића?

На прошлој сједници, одржаној 17. новембра, Одбор је разматрајући иницијативу министра безбједности БиХ Драгана Мектића за Вилићеву смјену усвојио закључак којим од Тужилаштва БиХ тражи информације у вези са истрагом напада на Вучића приликом комеморације у Сребреници.

Замјеник предсједавајућег Независног одбора Енес Обралија изјавио је након те сједнице да су од Тужилаштва затражене конкретне информације у којој је фази истрага о догађају у Сребреници и ко је предмет истраге, односно да ли су истражним радњама обухваћена лица за чије је именовање задужен Одбор.

Обралија је тад најавио да се одговор Тужилаштва очекује у седмици иза сједнице.

Предсједавајући Независног одбора Жико Крунић јуче није могао рећи Срни ништа о томе да ли је извјештај Тужилаштва стигао и да ли ће Одбор наставити разматрање иницијативе за Вилићеву смјену.

"Не могу рећи ништа прије него што буде одржана сједница", истакао је Крунић.

Иницијативу за Вилићеву смјену Мектић је покренуо у августу, али Независни одбор још никад није заузео коначан став о њој.

На дневном реду данашње сједнице Независног одбора налазе се извјештаји о финансијској ревизији Граничне полиције БиХ, Агенције за истраге и заштиту, те Дирекције за координацију полицијских тијела које је сачинила Канцеларија за ревизију институција БиХ.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

опет

08.12.2015 09:37

Опет ће неко небитан бити окривљен, а Бакир као највећи кривац за све подвале, па и ову, ће наставити да даје и даље запаљиве и циничне изјаве и правити се луд, како он са овим случајем нема ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

велес

08.12.2015 12:03

Бакир је , муслиманима к'о мати , која не ваља . Дјеца , виде да не иде правим путем и да је застранила , ал' њихова , па ћуте и воле је , жао им , а не могу против ње !

Name

ко је

08.12.2015 19:29

Пуцао из ватреног оружја 10.јула у Поточарима, са намјером изазивања хаоса за који би били оптужени Срби. Зна се да је НН високи полицијски дужносник агенције која је била задужена за обезбјеђење скупа.Зашто се ћути? Ко је наредио да се фалисификују службена документа(планови обезбјеђења, службене забиљешке полицајаца), након нереда у Поточарима и шта је био коначан циљ тога?

ОДГОВОРИТЕ