Стиже појачање! Луковић: Партизан је у мом срцу!

За Уроша Луковића, дојучерашњег кошаркаша Куманова и МВП македонске лиге, интересују се и Арис, Стеауа, МЗТ и једна екипа из Саудијске Арабије, али његова прва жеља је Партизан. Он је у понедељак увече кренуо за Београд, а последњу реч даће Управа црно-белих. Све ће бити познато до петка.

Кошарка 08.12.2015 | 21:00
Стиже појачање! Луковић: Партизан је у мом срцу!

Кошаркашки клуб Партизан могао би у току ове недеље да добије значајно појачање под кошем!

Божо Ђумић (4,9 поена, 3,4 скока по мечу) и Коста Перовић (3,1 поена и 2,1 скок по мечу) очигледно нису уверили Петра Божића да могу да изнесу целу сезону, па је у први план искочио Урош Луковић, од данас и званично слободан играч.

Луковић има 26 година, висок је 213 центиметара и игра на позицији центра. За њим је одлична сезона у Куманову, у којој је просечно бележио 24 поена и 17 скокова по утакмици, али треба нагласити и то да је у протеклих седам кола чак четири пута био МВП.

- Моја жеља није спорна. Добио сам папире у Куманову, прихватио све услове које нуди Партизан и мислим да могу доста да помогнем... Сада је све на Управи. Контакти постоје већ недељу дана, а све ће дефинитивно постати јасно у петак. Већ у уторак ујутру ћу бити у Београду и надам се да је то то - каже Луковић за “Блиц”.

Црно-бели дрес за њега би био остварење сна.

- Од малена сам навијач Партизана. Отац (Љубисав, тренер Куманова прим. аут) ми је био помоћни тренер, сестра је играла за Партизан, цела породица је обојена у црно-бело! Такође, играње пред “гробарима” за мене би било нешто посебно. И овде у Куманову смо имали подршку по три, четири хиљада навијача, али ово би било нешто посебно.

Луковић, који на столу има и понуде МЗТ-а, грчког Ариса, румунске Стеауе и једне екипе из Саудијске Арабије, каже да је путем ТВ-а испратио сваку утакмицу Партизана ове сезоне.

- Искрено, не пропуштам ниједан меч. На почетку то није изгледало добро, али екипа се евидентно “подиже” и мислим да има и те како шта да покаже у наставку сезоне. Познајем само Андреју Милутиновића, али нећу имати проблем са уклапањем. Само да се све заврши, ја сам спреман - поручује Луковић.

Иначе, Урош је дете Торлака, а каријеру је градио у ФМП Железнику, Сарагоси, Естонији и на крају у Македонији.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

08.12.2015 20:08

Добродошао Уроше!

ОДГОВОРИТЕ