Очи у очи са злом: једва преживјели

Никада нисмо били толико уплашени. Мислили смо да ће се нападачи дићи у ваздух и све нас побити - кажу за „Блиц“ возачи камиона Данило Тошић (24) и Стефан Ђорђевић (24) из Ниша, који раде у Америци.Они су се нашли усред размене ватре између полиције и пара који је усмртио 14 људи.

Свијет 05.12.2015 | 12:03
Очи у очи са злом: једва преживјели

Када су чули да ће следећу туру возити за Сан Бернардино, Данило и Стефан су се шалили да ће успут ухватити убице о којима су тог јутра слушали на вестима.

Нису ни сањали да ће се неколико сати касније заиста наћи у близини Саједа Фарука и Ташфин Малик, за којима је полиција у том тренутку и даље трагала, након масакра у Регионалном центру за особе са инвалидитетом.

- Стали смо на раскрсници близу места где је требало да извршимо доставу. Улице су биле пусте. Одједном, улетели су нам полицајци који су нас извели напоље и рекли да се сакријемо иза кабине - причају Данило и Стефан.

Више од 100 полицајаца стегло је обруч око нападача. Када су уочили убице, полицајци су запуцали на њих, све време се кријући иза камиона двојице Нишлија.

- Пет минута смо провели усред размене ватре, док нам полицајци нису наредили да отпужемо до жбуња. Стално су нас питали да ли смо упуцани. Нисмо видели нападаче, али смо све време чули метке - сећају се момци. Потом су побегли у продавницу.

- Прво смо отпузали до неког локала и молили за помоћ, али газда није хтео да нас пусти јер је мислио да смо ми терористи. Затим смо ушли у локал поред, где су нам дали шећер и воду да дођемо себи - причају Данило и Стефан, који су по камион могли да оду тек после пет сати.

Њихов пријатељ Милош Миливојевић (25) прва је особа коју су позвали након пуцњаве.- Рекли су ми да су видели припаднике ЦИА, ФБИ и специјалних јединица са пушкама и ручним топом. Сва срећа да су прошли без повреда - каже Милош за “Блиц”. 

Коментари / 0

Оставите коментар