Шамар за Фолксваген: Скандал са горивом

Њемачки Фолксваген открио је још један проблем са софтвером који погађа потрошњу горива и који се надовезује на текући скандал са емисијом штетних гасова.

Свијет 27.11.2015 | 09:27
Шамар за Фолксваген: Скандал са горивом

“Фолксваген има нови проблем са софтвером који директно утиче на потрошњу горива у аутомобилима”, пише њемачки лист Велт, а преноси агенција Франс прес.

Спорни софтвер контролише чување енергије, која може бити употребљена за пуњење акумулатора, захваљујући којем функционишу свјетла, гријање и клима уређаји у аутомобилима. Због грешке на софтверу, аутомобили морају да троше више горива да би обезбиједили функционисање свега тога.

Портпарол Фолксвагена је за Велт потврдио да постоји проблем, али и поручио да он погађа само одређене аутомобиле а не читаве серије.

Њемачки аутомобилски гигант се бори са највећом пословном кризом у својој 78 година дугој историји, након што је у септембру признао да је варао на тестовима мјерења емисије штетних гасова у САД код дизел аутомобила, што је резултирало скандалом који је погодио око 11 милиона аутомобила широм света, приморавајући тадашњег генералног директора “ВW”-а Мартина Винтеркорна да поднесе оставку.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

27.11.2015 16:06

То је ЕУ квалитет. Нешто се помиње и Рено у задње вријеме. Рекламни слоган: WВ дасс ауто. Какве ли ироније.

ОДГОВОРИТЕ