Федерер: Штета што старим, хоћу као Новак у 2016.!

Роџер Федерер рекао је да је иза њега сјајна сезоне и истакао да у 2016. сања о резултатима које је имао Новак Ђоковић ове године.

Тенис 27.11.2015 | 19:00
Федерер: Штета што старим, хоћу као Новак у 2016.!

Он је истакао да му је жао што стари и што неће још дуго можи да игра тенис професионално јер, како каже, има још увек довољно мотива и воље.

„Помало сам изненађен колико добро играм у овим годинама, али ја увек планирам унапред. Штета је што старим и што ми је остало још мало времена, јер имам толико воље и уживам у игрању тениса. 2015. је била фантастична, играо сам онако како сам желео и надам се да ћу наставити тако“, рекао је швајцарски тенисер.

Ипак, он од 2012. године није освојио Грен слем. Ове године играо је два финала, али није могао да победи Новака Ђоковића ни уз огромну подршку са трибина.

„Нисам далеко, али све зависи од стања у којем се налазим. Морам да будем скроман, прошле године сам у Мелбурну изгубио у трећем колу од Сепија. Већ знам на чему ћу радити са Пјером Паганинијем и Северином Лутијем. Имам много самопоуздања пред следећу сезону. На Вимблдону је било тешко са одлагањем због кише, а на УС опену је била фантастична атмосфера у публици“, не крије Швајцарац и признаје да би био поражен у финалу Ролан Гароса од Новака Ђоковића да је победио Стана Вавринку.

„Нисам био довољно јак. Стан је био много бољи и вероватно бих изгубио и од Ђоковића.“

Федерер је открио и шта му је сан у 2016. години.

„Сан је да имам годину као што је имао Ђоковић, или као што сам имао ја у својим најбољим сезонама. Али, ја сам реалан и знам шта је могуће. Морам да се концентришем на неколико циљева, немам више 24 године и не могу да играм на 30 турнира. Морам да будем опрезан.“

Коментари / 0

Оставите коментар