НФЛ - МВП битка: Брејди вс Њутон!

Остало је још шест недеља до краја регуларног дела сезоне НФЛ, а као кандидати за играча године издвојили су се Том Брејди и Камерон "Кем" Њутон.

Остали спортови 27.11.2015 | 17:00
НФЛ - МВП битка: Брејди вс Њутон!

Каролина Пантерси играју историјску сезону, постали су тек 16. тим који је кренуо са 10-0, а најзаслужнији је свакако Њутон.

С друге стране, актуелни шампиони Њу Ингланд Петриотси су такође на 10-0, логично предвођени Брејдијем.

Укључујући и претходну сезону, Пантерси су у серији од 14 победа, а пре тачно годину дана њихов скор у НФЛ био је 3-8-1.

Иако Њутон није доминатан пасер попут Брејдија, Пејтона Менинга или Друа Бриса, један је од најпродуктивнијих квортербекова у лиги.

Оно што га чини фаворитом за МВП награду је његов значај за напад Пантерса. Он је директно одговоран са 26 од 32 тачдауна свог тима ове сезоне (Брејди 27 од 36).

Осим што пасом разиграва своје рисивере, осваја простор и трчањем па је са 382 јарде тек 35 иза ранинбека Сијетла Маршона Линча, једног од најбољих у лиги.

Уз то, Њутон за разлику од претходних сезона импресионирао и својим паметним одлукама, па га у вези са тим почињу поредити управо с Брејдијем.

Кем Њутон 2015:
174/305 пасови, 2.283 јарде, 20 ТД пас, 9 Инт, 6 ТД трчање

Брејди је далеко мање продуктиван трчањем али је уз 25 тачдауна пасом успео и да истрчи два.

Последње две недеље није деловао толико убедљиво, јер је имао неколико некарактеристичних пасова који су завршавани или интерсепшном или скоро пресецањем.

Међутим, Брејди је и даље главни узрок непобедивости Петриотса који су рекордери НФЛ-а ове сезоне са чак 25 различитих комбинација у линији ове сезоне, што је углавном узроковано повредама.

Тако је Брејди у последњем мечу пасом проналазио седморицу саиграча.

Пантерсе до краја регуларног дела сезоне очекују дуели са Даласом, Њу Орлеансом, Атлантом, НY Џајантсима, Атлантом и Тампа Бејом, док Петси играју против Денвера, Филаделфије, Хјустона, Тенесија, НY Џетса и Мајамија.

Том Брејди 2015:
271/409 пас, 3.320 јарди, 25 ТД пас, 4 Инт, 2 ТД трчање

Коментари / 0

Оставите коментар