НБА - видео: Даш 106 поена у гостима и "пукнеш" - могуће је!

Мајлс 8/9 за три, Џорџ 7/8. Пејсерси су убацили 19 тројки и обруч Визардса. Погледајте...

Кошарка 25.11.2015 | 19:40
НБА - видео: Даш 106 поена у гостима и "пукнеш" - могуће је!

Кад убаците 106 у "Филдхаусу" можете да кажете да сте одиграли добру утакмицу и урадили све да остварите победу у Индијанаполису.

С те стране Ренди Витман нема шта да замери Визардсима. Они су имали ту несрећу да буду актери једне од најбољих шутерских представа у историји лиге.

Уз 81 поен ван рекета и рекордних 19 тројки када је ова славна франшиза у питању, Индијана Пејсерси савладали су Вашингтон резултатом 123:106.

Си-Џеј Мајлс шутирао је тројке 8/9, Пол Џорџ 7/8, Џорд Хил 2/5, Чејс Бадинџер 1/1, Родни Стаки 1 /2, пробао је једном и Монта Елис, али није успео. Пејсерси су шутирали 19/26 за три поена, па није било потребе да се гурају под обручем – из рекета су дали само 26 од 123 поена.

Џорџ је меч завршио са 40 поена и осам скокова, Мајлс је убацио 3, Хил 14...

Можда је ово прави тренутак да обратимо пажњу на реновирани тим Френка Фогела, који је почео сезону са 0-3, а од тада добио девет од 11 мечева.

"Увек нас некако прескоче погледом", констатовао је Џорџ, лидер франшизе после одласка Роја Хиберта у Лос Анђелес Лејкерсе и нестанка Денија Гренџера са НБА радара.

"И даље се навикавамо на нови систем, али сада већ полако ствари долазе на своје место", констатовао је.

О 19 тројки...

"Први пут сам видео тако нешто", рекао је и слегао раменима.

Замислите како је тек било Бредлију Билу...

"Када стојим овако близу вас (приближио се новинарима на 20 центиметара) и ви и даље погађате, разумете? Шта још да урадим?"

Бил је убацио 20 поена, Гери Нил с клупе изненадио са 23 поена, Џон Вол постигао је 18, али нико није могао да спречи прекид серије од три победе.

Џорџ и Мајлс су убацили свих девет тројки до полувремена, Мајлс је промашио прву средином треће четвртине, али одмах затим погодио најдаљу од осам убачених за 81:74. Када је и Џорџ погодио скоро из окрета, за 86:77, надовезао се још једном са леве стране за 91:81. Једноставно, шта год су радили, Визардси нису имали "магију" да зауставе шутере Индијане.

Пејсерси су извели још доминантнију шутерску представу од прошлосезонске Пеликанса, који су убацили 15 од 20 тројки такође у новембру.

Следећи у "Филдхаус" стижу омражени Чикаго Булси, прави ривал за потврду добре форме, како ово шутерска клиника не би остала само као куриозитет у мору мечева ове сезоне.

Недостајале 4 тројке...
Кошаркаши Орландо Меџика (против Сакраменто Кингса, 13. јануар 2009) и Хјустон Рокетса (против Голден Стејт Вориорса, 5. фебруара 2013) рекордери су НБА лиге по броју постигнутих тројки на мечу - 23.

Коментари / 0

Оставите коментар