Украјина одбила помоћ у снабдевању струјом

Украјински енергетичари су одбили помоћ Министарства енергетике Русије за ремонт оштећених линија за снабдевање струјом у Херсонској области на Криму, саопштио је извор у руској енергетској индустрији.

Свијет 22.11.2015 | 16:27
Украјина одбила помоћ у снабдевању струјом

Према речима тог извора, украјинска страна је одбила предлог, позвавши се на то да она може све сама да уради, јавио је Спутњик.

Крим је ноћас у потпуности остао без струје због минирања на југу Украјине стубова за енергетско снабдевање, којим полуострво добија струју. Према прелиминарним прогнозама, ремонт ће трајати два дана, мада се Министарство енергетике нада да ће успети и раније да реши проблем, преноси Спутњик.

Притом, ремонт једног од четири оштећена стуба почеће тек након „разминирања околне територије“.

Реч је о линији Мелитопољ - Џанкој, док је на линији Каховска - Титан већ почео ремонт.

Како је саопштила агенција УНИАН, позивајући се на украјински "Укренерго", рад на једном стубу „под условом неометаног и безбедног приступа ремонтног особља“ може се обавити за 24 часа.

У исто време, заменик генералног директора руске компаније Јуриј Касич изјавио је на брифингу да непознате особе не дозвољавају радницима да приђу оштећеним стубовима, преноси Спутњик.

Због тога што рад на линији енергоснабдевања није почео, без струје се, према подацима Министарства енергетике Русије, налази око 1,6 милиона становника Крима и Севастопоља.

У овом тренутку проучавају се могућности испорука додатних мобилних гасних електростаница на полуострво.

Сутра ће на Криму бити нерадни дан.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Саво

22.11.2015 16:24

Украина намјерно ово ради да увуце Русију у сукоб а зна се ко их савјетује.

ОДГОВОРИТЕ