Обама позива Путина на сарадњу

Амерички предсједник Барак Обама поручио је данас да САД и њихови међународни партнери неће попустити у борби против Исламске државе (ИС) и упозорио да свијет неће прихватити нападе екстремиста на цивиле у Паризу и другдје као "новонастало нормално стање".

Свијет 22.11.2015 | 12:33
Обама позива Путина на сарадњу

Завршавајући свој деветодневни обилазак Турске и Азије, Обама је, такође, позвао руског предсједника Владимира Путина да се придружи коалицији на челу са САД, подсјетивши да је ИС оптужена за прошломјесечно обарање руског путничког авиона у којем је убијено 224 људи, преноси АП.

"Он (Путин) мора да гони људе који су убили руске држављане", истакао је Обама, прије него што је из Малезије кренуо за Вашингтон.

Амерички предсједник је посјетио и Филипине и Турску, гдје се са Путином састао на маргинама међународног самита.

Иако је Русија појачала своје ваздушне ударе у Сирији, Обама је примијетио да је Москва фокусирала своју пажњу на умјерене побуњенике који се боре против сиријског предсједника Башара ал-Асада.

Инсистирајући да насиље у Сирији не може да буде заустављено све док је Асад на дужности, Обама је позвао Русију на "стратешко прилагођавање" уз окончање подршке сиријском предсједнику.

Са Обамом ће се у уторак у Бијелој кући састати француски предсједник Франсоа Оланд, а како је предвиђено, разговараће о томе како ојачати међународну коалицију која се бори против Исламске државе.

Након тога, Оланд ће се отпутовати у Русију гдје ће разговарати са Путином, наводи америчка агенција.

НН

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

22.11.2015 11:53

Паметан је Обама! Одувјек је било правило да се придружиш непријатељу којег да побједиш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

22.11.2015 12:11

Ваљда Обама тражи од Путина да се придружи наоружавању и подршци ИСИЛ-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

22.11.2015 12:17

Цуј ово да се удрузи са Обамом,а нас Србе јаднике 1999. бомбардовали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

22.11.2015 13:21

Овај ретард никако да схвати да је њихово вријеме истекло или се прави луд. Русија је преузела примат у борби пров ИС-а и "умјерене" сиријске опозиције наоружане до зуба који спавају у истој касарни са Ал Каидиним терориститма. Свјесни су да Путин неда да смјене Асада јер ће вјероватно побједити на изборима. Биће то још један шамар за бившрг"свјетског полицајца". Они се само могу придружити Русији ако их прихвати, Ове убице би правиле саботаже и бомбардовале болнице, школе и цивиле али да изгледа као да су то Руси урадили. Сигуран сам да господин Путин има стратегију и за такву ситуацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

22.11.2015 14:07

Овај,квази "нобеловац",се изгубио у времену и простору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

скептичка

22.11.2015 14:22

Обама, не проваљуј се, смију ти се иза ледја, сви твоји партнери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

22.11.2015 20:54

Овај Обама треба под хитно да промијени дилера. "Русија треба да казни убице који су оборили руски авион"- ма јок болан Обама то Путин игра домине у Сирији са ИСИЛ-ом.Који ретард мајко мила.

ОДГОВОРИТЕ