Руси засипају ИД крстарећим ракетама

Бродови Каспијске флоте испалили су данас 18 крстарећих ракета на седам циљева у провинцијама Рака, Идлиб и Алеп.

Свијет 20.11.2015 | 18:50
Руси засипају ИД крстарећим ракетама

Сви циљеви су погођени, рекао је министар одбране Шојгу, а преноси Спутњик.

Руска авијација у Сирији је појачана и сада има 69 авиона.

Свакодневно се изводи 143 налета. Морска групација има десет бродова од којих је шест у Средоземном мору, рекао је министар.

Усљед ваздушних удара руске авијације у Сирији Исламска држава трпи велике губитке.

"Банде трпе значајне губитке. У резултату удара крстарећих ракета само на један објекат у рејону Дејр ел Зора уништено је више од 600 милитаната", додао је генерал.

Осим тога, по његовим ријечима, уништене су 23 базе за обуку терориста, 19 фабрика за производњу оружја и експлозивних направа, 47 складишта муниције и материјалних средстава, као и други објекти.

"То обезбјеђује успјешне акције снага сиријске војске у рејонима Алепо, Идлиб и планинског дијела Латакије и Палмире", изјавио је Шојгу.

Додаје да је руска војска у ваздушним ударима уништила више нафтних постројења и танкере које контролише Исламска држава, чиме су смањени приходи терориста од нафте.

Шојгу је предсједнику Владимиру Путину рекао да су руски авиони ове недјеље уништили 15 нафтних постројења и 525 камиона, чиме је Исламска држава ускраћена за милион и по долара дневних прихода од продаје нафте.

"Задатак се извршава, и то добро", изјавио је шеф руске државе Владимир Путин, саслушавши путем видео-конференције извјештај руководилаца јединица.

Путин је захвалио војницима за рад.

"Међутим, то је засад недовољно да се Сирија очисти од милитаната, терориста и да се Русија одбрани од могућих терористичких напада", рекао је руски предсједник, а преносе РИА Новости.

"Пред нама је велики напор и ја се надам да ће посљедња етапа бити изведена подједнако квалитетно и професионално и да ће донијети очекивани резултат", додао је он.

Ипак, Путин је навео да је за посљедњих неколико дана у Сирији урађено много.

"На реализацији постављених задатака раде велики колективи у индустрији, у војној организацији државе. Све компоненте везане за реализацију задатака сличне врсте смо употријебили", рекао је председник.

НН

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

РадикалНО

20.11.2015 18:20

Русија је последња нада за спас човјечанства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

20.11.2015 19:09

Све то треба сравнити са земљом да им се сјеме уништи ! И ове сто су дошли у Европу одмах назад послати. Све је то иста багра!

Name

мики

20.11.2015 19:37

Имам једно питање....коме терористи продају нафту?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

20.11.2015 20:42

Продају је свима, вјероватно дио завршава и у Русији. Кад је банда и шверц у питању сви су они браћа... На крају опет сиротиња страда. Ваљда ће их мало оштетити ови Руски напади, Амерички су се показали успјешни ко КУР.Ц од овце.

Name

сара

20.11.2015 20:46

Грга,ти си озбиљно болестан.Терористи размисљају исто као ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

21.11.2015 00:10

Нема ниста од овог треба нуклеарку и готово

ОДГОВОРИТЕ
Name

за тебе

21.11.2015 22:10

Кретенско размисљање