ЕЛ: Звезда испустила +21 у Стразбуру! Фенер славио у Минхену!

Екипа Црвене звезде поражена је на гостовању Стразбуру у оквиру шестог кола групе А Евролиге – 78:75 (34:52). Кошаркаши Фенербахчеа убедљиво су савладали Бајерн у Минхену резултатом 84:67 и тако дали шансу Црвеној звезди да се попне на треће место на табели, уколико победи у Стразбуру, али...

Кошарка 19.11.2015 | 23:15
ЕЛ: Звезда испустила +21 у Стразбуру! Фенер славио у Минхену!

Црвено-бели су у Француској пропустили огромну шансу да се додатно приближе пласману у Топ 16 фазу, поготово јер су на старту другог полувремена имали велики 21 поен разлике.

Екипа Дејана Радоњића одиграла је феноменално прво полувреме, предвођена сјајним Квинсијем Милером, погодила је чак десет тројки за укупно 52 поена, али је очајна игра у другом делу коштала веома важног тријумфа.

Кобне за екипу за Малог Калемегдана биле су грешке Марка Гудурића у самом финишу, али се посебно истиче податак да Звезда у последњих десет минута није убацила кош из игре, пошто је свих једанаест убацила са линије слободних бацања. Имала је Звезда прилику да на 3,7 секунди до краја тројком ипак дође до продужетка, али је Марко Симоновић био непрецизан из веома тешке позиције.

Најбољи у тиму Звезде био је управо Милер са 23 убачена поена (2/3 за два, 5/10 за три), једанаест скокова и четири блокаде, али га је испратио једино Марко Симоновић са 18 поена (1/3 за два, 5/9 за три) и четири скоква. Марко Гудурић додао је 13 кошева (0/1 за два, 3/4 за три) и по једну украдену лопту и асистенцију, док се истакао још једино Мајк Цирбеса са девет поена (2/4 за два) и четири скока.

С друге стране, у победничкој екипи најбољи је био Жереми Лелу са 24 поена (5/10 за два, 3/7 за три) и осам скокова, али је ипак јунак већери Родриго Бобуа који је меч завршио са 17 поена (3/8 за два, 1/2 за три), од којих је чак 11 убацио у последњих десет минута. Споменути двојац највећу подршку имао је у Владимиру Голубовићу који је уписао 13 поена (6/15 за два) и девет ухваћених лопти, док је Луис Кембел забележио десет.

Шампион Србије после шест одиграних кола има две победе и четири пораза, док је Стразбур овим тријумфом стигао до половичног учинка.

У наредој рунди Црвена звезда дочекује Реал Мадрид у Пиониру, док Стразбур гостује Фенербахчеу у Истанбулу.

На отварању шестог кола, уједно и отварању Звездине групе, Химки је наставио са сјајним резултатима – победивши првака Европе Реал у Мадриду, док је Фенербахче био убедљив против Бајерна у Минхену.

Пред дуел у Стразбуру одата је почаст жртвама терористичког напада у Паризу, а цела хала је углас певала химну Француске 'Марсељезу'.

Кошаркаши Фенербахчеа убедљиво су савладали Бајерн у Минхену резултатом 84:67 и тако дали шансу Црвеној звезди да се попне на треће место на табели, уколико победи у Стразбуру, али...

То се није догодило јер је Звезда поражена у Стразбуру резултатом 78:75 због чега је пала на последње место у групи А.

Фенербахче је силовито кренуо и потом рутински чувао предност, а на тај начин задржао је чело табеле групе А са скором 5-1, испред Химкија који има четири победе и два пораза.

Дуел у Минхену играчи Жељка Обрадовића решили су већ у првој четвртини коју су добили резултатом 30:10 и од тада су само одржавали стечено вођство. Блистао је Боби Диксон ака Мухамед Али који је већ у првом полувремену постигао 16 поена, да би меч завршио са 25, уз 4 скока и 5 асистенција.

Диксон је погодио седам тројки из 13 покушаја, а најбоље га је пратио Ђиђи Датоме са 17 поена, 5 ухваћених лопти и 6 успешних додавања.

Богдан Богдановић није играо, док је Никола Калинић за нешто више од 31 минута имао 4 поена и исто толико асистенција.

С друге стране, најбољи у тиму Светислава Пешића био је Нихад Ђедовић са 16 поена, а по 10 су постигли Кеј Си Риверс, Паул Зипсер и Тејлор Брајс.

Група А:
Четвртак:
Бајерн – Фенербахче 67:84
Стразбур – Црвена звезда 78:75
Среда:
Реал Мадрид – Химки 82:85

Табела:
Фенербахче 5-1
Химки 4-2
Стразбур 3-3
Реал Мадрид 2-4
Бајерн 2-4
Црвена звезда 2-4

Коментари / 0

Оставите коментар