Хасна, прва жена камиказа у Европи

Хасна Аитбулахсен, рођака Абделхамида Абауда, мозга терористичке операције у Паризу, постала је прва жена камиказа која се разнела у Европи и уопште на Западу. Њена глава и кичма излетеле су кроз прозор и пале на улицу током рације француске полиције у терористичком леглу париском предграђу Сен-Дени.

Свијет 19.11.2015 | 21:00
Хасна, прва жена камиказа у Европи

Британски "Дејли мејл" пише да су се појавили нови затрашујући детаљи жестоког ватреног обрачуна у предграђу француске престонице.

Плавокоса Хасна детонирала је експлозив опасан око струка након што је полицајцима кроз прозор викала "Помозите ми, помозите ми", током пуцњаве.

Жан-Мишел Фоверж, који је предводио тим француских специјалаца, навео је да је видео како Хаснина глава "излеће кроз прозор", а очевици су касније на улици испод стана у којем се налазила, пронашли и њену кичму.

Након дугог ватреног обрачуна, чули смо гласну експлозију. Прозори стана су се распрсли у парампарчад, тако што су буквално одувани изнутра - навео је Фаверж.



Оно најјезивије је тек следило.

"Тада сам угледао људско тело, главу жене, како излеће кроз прозор и пада на плочник са другде стране улице. Жена самоубица се управо разнела. Експлозија је била толико разарајућа да је померила потпорни зид", казао је Фаверж.

Аитбулахсенова је рођена 1989. у Француској и била је мароканског порекла. Одрасла је на подручју Париза и до 2012. је водила грађевинску фирму "Беко констракшн", са седиштем у северном париском предграђу Епинеј-сир-Сен.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар