Зашто у банци увијек ради један шалтер?

Одговор на вечиту мистерију свих оних који су икада имали нека посла у банци - како је могуће да испред једног шалтера редовно чека река људи, док остали “не раде”? – крије се тамо где сте га најмање очекивали: реч је о интернет банкарству.

Свијет 12.11.2015 | 08:40
Зашто у банци увијек ради један шалтер?

Сцена у којој схватамо да ћемо наредних сат времена живота провести у банци, чекајући да платимо рачун за струју или телефон, док гледамо у најмање три шалтера – од којих банкарски службеник седи у само једном од њих - је нешто на шта се припремамо чим кренемо у “најближу филијалу”.

Оно што се тамо, такође, врло често дешава је то да примећујемо да проблем није у броју присутних радника, већ у томе што се они, уместо услуживањем нас, баве нечим другим.

"Недавно сам се јако изнервирала кад сам у службеној просторији иза шалтера видела и чула пет људи који су гледали неки видео клип и смејали се, док су у међувремену сва три шалтера била празна. Ушла сам у канцеларију на којој је писало “директор филијале” и питала да ли неко уопште ради у тој смени или треба да чекам до сутра јер је то крајњи безобразлук и завитлавање људи".

"Директорка ми је прилично нељубазним тоном рекла “да су колеге сигурно заузете”, али пошто је видела да сам и ја крајње бесна, ипак је изашла из канцеларије и потерала их за шалтере", каже Београђанка Ивана Матовић (28).

Покушали смо да сазнамо да ли је узрок проблема у чињеници да надлежне у банкама не занима туђе време – уз претпоставку да истовремено рачунају на то да је ситуација иста и у експозитурама њихове конкуренције, па се грађанима “исто хвата” и не постоји могућност да изгубе клијенте – или њихове запослене једноставно мрзи да раде.

Извор: Телеграф

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

wиен

12.11.2015 10:12

Свака цаст господјо да се неко огласи поводом тог проблема иако смо то сви примјетили ХВАЛА !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са ким ви банкарите

12.11.2015 12:58

У НЛБ банци у Лукавици у И. Сарајеву не само да ради један шалтер, него што те још и не истуку када им се појавиш за свој новац.

ОДГОВОРИТЕ