Ево гдје ће Срби на љетовање од сада

Издвојили смо за вас неке од најегзотичнијих дестинација које се налазе у земљама које су гласале против уласка самопроглашеног Косова у Унеско, а на вама је само да одаберете која вам се највише свиђа.

Свијет 11.11.2015 | 22:38
Ево гдје ће Срби на љетовање од сада

Политичари су свој део посла обавили и "Косово" није примљено у Унеско, а сада остаје да се види шта обичан народ може да уради на овом плану. Иако је “победа” извојевана, за неке ствари остаје горак укус у устима.

Најтежи ударац Србији су несумњиво задале комшије које су гласале за улазак "Косова" у Унеско, али и земље у којима смо до сада најчешће летовали и у којима смо остављали највише новца – Турска, Египат, Бугарска, Црна Гора, Хрватска, Словенија… (изузимајући Грчку, која је била “братски” уздржана). За разлику од њих, уз Србију су биле неке земље у којима је летовање до сада била привилегија само за богате Србе.

Председник Србије Томислав Николић поручио је да српски народ неће заборавити земље које су нам изашле у сусрет и гласале против уласка "Косова" у Унеско.

Опште је познато да Срби највише пара троше на летовања у иностранству, због чега је и премијер Александар Вучић пре ове летње сезоне позвао да се обилази Србија уместо такозване морске дестинације.

Али, како Срби не могу без мора, сада нам остаје само да пажљиво одаберемо дестинацију и тако у знак захвалности помогнемо привреду неке од земаља које су се показале као пријатељске и које нису подлегле притисцима центара моћи.

Е па, драги Срби, време је да узмете атлас у руке и да проучите неке од најлепших егзотичних дестинација. Сви ми знамо колико новчаник уме да “заболи” када дође на нас ред да обрнемо туру пића у кафани, а сада је дошао ред да се пријатељима наше државе одужимо одласком на плаже које су хиљадама и хиљадама километара удаљене од наше земље.

Најлепше плаже од земаља које су гласале против "Косова" у Унеску несумњиво имају Бразил и Маурицијус. Цена седмодневног аранжамана у Рио де Жанеиру, са обиласком чувен плаже Копакабана, износи између 1.500 и 2.500 евра. Маурицијус је мало јефтинији и на овој прелепој острвској држави у Индијском океану можете за исти број дана платити “само” 1.000 евра.

За оне са плићим џепом увек су на располагању Шпанија и Кипар, које имају најбоље плаже међу земљама које су рекле “не”. Летовање у Шпанији за целу породицу може коштати између 600 и 1.500 евра, зависно од тога да ли желите апартмански или хотелски смештај.

Српске агенције још увек немају у својим понудама летовање на Криму, који сада припада Руској федерацији, али судећи по фотографијама са овог полуострва и Црно море може бити веома привлачно.

Српски туристи који су до сада летовали у Бугарској (која је гласала за Косово у Унеску) већ су упознати са чарима Црног мора, а многи тврде да је оно још лепше са кримске стране.

Нажалост, једини начин да одете на летовање на Крим је преко неке руске туристичке агенције или да преко интернета сами себи закажете смештај и пронађете јефтину авионску карту. Цена апартманског смештаја на Криму није скупа, у просеку је иста као и у Грчкој, а једино је битно да што раније резервишете авионске карте за Севастопољ. За њих ћете у просеку издвојити око 100 евра за лет преко Москве, али под условом да их већ сада букирате за јул наредне године.

Ово су само неке од егзотичних дестинација пријатељских земаља у којима се може летовати, а ми чак нисмо ни стигли да вам причамо о Куби, Венецуели, Аргентини, Чилеу, Мароку, Мексику и многим другим предивним земљама које сигурно имају много тога лепог да вам понуде.

Листу земаља које су гласале против уласка Косова у Унеско можете погледати на следећем линку.

Оставите нам у коментарима ваше мишљење о томе да ли треба бојкотовати летовалишта земаља које су признале Косово или гласале за улазак те самозване државе у Унеско. Предложите и на који се други начин можемо одужити пријатељским земљама осим одласка на летовање.

Извор: Телеграф

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Абц

11.11.2015 06:52

Ма боли Србе к.... Све се то заборави за три дана и кад додје питање гдје це наравно иде гдје мозе јер лицни интерес је увјек на првом мјесту. Црну Гору је одавно требало ставити на црну листу, али нееее они и даље зиве од Србије и Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

11.11.2015 09:06

Црна Гора је одавно на мојој црној листи. Више од двадесет година се не купам у црногорским фекалијама. То исто важи и за лијепу њихову. Од мене неће добити нити цента. Толико има бољих а пријатнијих и сигурнијих дестинација, да је глупост љетовати у туђманији или милоланду.

Name

туриста

11.11.2015 07:02

Ако није смјесно јест залосно. Гдје це Срби на љетовање народ нема пребјене паре. Јадна земља која буде цекала српске туристе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћирилица

11.11.2015 07:14

Вољети,цијенити и чувати своје и поштовати пријатеље.Онима који нам желе душу разарати дати до знања да су бездушни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

11.11.2015 07:42

Само луд Србин мозе да иде у Хрватску на море. Затим Црну Гору! Брацо Срби добро обратите пазњу коме остављате свој новац ције намирнице купујете гдје летујете и одмарате!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БК

11.11.2015 22:05

А шта са Србима који живе у ЦГ? Јел се и њих треба одрећи?

Name

Мехо

11.11.2015 07:50

Коме је ово могло пасти на памет?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Мехо

11.11.2015 08:00

Мехи вероватно ни у сну.

Name

МД

11.11.2015 11:01

Треба бојкотовати земље које су гласале за пријем Косова у унеско. Црну Гору не волим, али Хецег Нови и Игало су про Српски, тако да тамо радо љетујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

11.11.2015 12:18

Наравно да подрзавам да се бојкотују земље које су гласале за Унеско и надам се да цемо им вратити истом мјерим тако да нецемо ици у Црну Гиру па кад не буду имали коме издати своје апартмане видјеце ста су урадили сами себи. Људи не купујте ниста ут Хр у других земаља купујмо домацу робу и љетујмо негдје друго не идимо у ЦГ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зито

11.11.2015 13:17

Па шта ту има да се размишља позовите их с поштовањем , пријатељски и с љубавју да дођу у Србију . Гостопримство , храна , бање , организовани излети по цијелој Србији , то можемо да понудимо њиховим туристима када љетују и зимују код нас . Запослите младе , креативне људе , обучите их , али довољан број , направите пристојне цијене за њихове грађане , учините све да на љетовању или зимовању , не буду " опељешени " и препуштени самима себи и да им буде љепше него код рођене куће . Да причају свима како им је било лијепо код нас , а онда можемо и ми на одмор код њих и да тамо будемо поштовани као народ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОК

11.11.2015 14:21

Мислим ипак да прије свега треба Косово да се посјети али немој те заборавити извадити визу прије поласка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ццц

11.11.2015 15:11

Срби моји додјите зими на Јахорину, љети у Требиње, посетите Андрицград итд итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Летомир

11.11.2015 17:45

Зашто љетовање везивати искључиво за море, пробајте бање,толико лијепих бања у Србији, а за здравље благоугодне. Ко није пробао не зна. Још стари римљани и грци су их упражњавали и то крем тадашњег друштва. Море је масовно постало а самим тим и загађено, нпр. ујутро попијеш кафицу па у клоњу,пустиш воду (ако ниси у ЦГ) па правац плажа тј. за водом коју си пустио. Шалу на страну ипак треба размислити о бањском туризму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

11.11.2015 20:13

Паметан приједлог који подржавам и утицаћу на људе у свом окружењу да иду на одмор у нама пријатељске земље. Доста смо ми пунили џепове наших непријатеља. Морамо се коначно дистанцирати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.11.2015 23:53

Е па онда немамо пуно избора. Нажалост.

Name

Владика

11.11.2015 22:20

Пà ви срби купујте у К О Н З У М У...?......???????.....?????

ОДГОВОРИТЕ