Тата, хоћемо ли се срести на небу ако се ја убијем?

Три пута сам пријављивао насиље у школи. Два пута смо пријавили малтретирање директорки, а син ми каже: "Тата, нема од овог ништа. Опет ће да каже да сам га опсовао, па ће да настави да ме бије". За викенд, син ме моли, да будем у школи када су одмори, како га деца не би тукла - рекао је Роберто Стојановић

Србија 07.11.2015 | 21:53
Тата, хоћемо ли се срести на небу ако се ја убијем?

Роберто Стојановић је отац дечака М. С. (10) који је у својој исповести испричао да му се син поверио да жели да почини самоубиство и питао га да ли ће се срести на небу када се убије.

 

Он већ дужи период у својој основној школи “Сретен Младеновић Мика” у Нишу трпи вршњачко насиље.

Његов син похађа школу коју је похађао и малени Алекса, који је исто био малтретиран и који је 2011. године починио самоубиство.

Роберто је објаснио да је његов син читао причу о Алекси и прашини која се дигла поводом “Алексиног закона” и препознао себе у тој причи.

Убеђивао сам га да ћемо га заштитити, да не брине. Онда ме је питао да ли мислим да је Алекса са анђелима и да ли се можемо срести на небу ако се он буде убио. Хтео сам да умрем тог тренутка. Пола сата сам га убеђивао да ће све бити у реду – додао је Роберто.

Директорка школе Јасмина Станковић каже да су предузели све законом прописане процедуре у случају пријава које је поднео Стојановић.

Извор: Телеграф / Блиц

 

 

 

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

реалан

07.11.2015 19:24

Страсно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зука

07.11.2015 19:50

Одес у сколу и исамарас ту дјецу, одес у затвор! Ако га опет буду дирали узмес сипку па пребијес родитеље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

07.11.2015 20:50

Родитељи требају закински да одговарају због силеџојског понашања своје дјеце, а просветни радници због несавјесног обављања своје дужности јер се држе пароле "БРИГО моја ПРЕЂИ на другога". Долази време када ће СРБи морати имати школску полицију од вртића до факултета!

Name

Сноуден

07.11.2015 20:45

Ово је страсно и недопустиво колико смо изгубили компас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРОЈКА

07.11.2015 21:08

ТРБА ПРВО УБИТИ УЦИТЕЉИЦУ АКО ЗА ТО ЗНА ПА БИ ОСТЛИ ПРОСВЈЕТНИ РАДНИЦИ ВОДИЛИ РАЦУНА О ДЈЕЦИ А НЕ ДА ДЈЕЦА ДЈЕЦА СЕ НЕ УБИЈАЈУ

Name

мајка

07.11.2015 21:05

имам дјецака 8гд.старога који је исто .малтретиран од свога друга из разреда...кад погледате ту силедзијску дјецу тоје одраз одгајања код куце тј...та дјеца све сто дозивљавају показују даље...таким родитељима треба одузет дјец или њима самим судити...залосно је то данам није стало данам дјеца постену здрава психицка лица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

WТФ

08.11.2015 00:50

Једино рјесење је да овај мали се сам избори. Мозе те бранити ко год хоце то не помазе, науци га да не да на себе и следеци пут, ако је јаци тај силедзија, камен у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

08.11.2015 09:21

Толико сам бијесан након прочитаног текста да то не могу описати. И ја имам двоје школске дјеце, не могу ни да замислим да се то мом дјетету може десити, јер у том случају свашта може да се деси.А Јасмина, законом прописане процедуре нека спроводи на својој дјеци.Дабогда се то њеној дјеци десило. Роберто не дај своје дијете ни за живу главу. Здрави и живи били твој син и ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

08.11.2015 09:45

Нисам заговарник никаквог насиља ни од деце ни према њима.Мислим да је проблем у не казњавању деце.Деца се не смеју казњавати ни у сколи ни код куце,постовање било кога и цега је непознаница деци,зато и имамо овако несто.Наставници су,по мом мисљењу немоцни,тако да су приморани да затварају оци пред децијим "нестаслуцима" у сколи.Знају (као и деца сто знају)да не постоје адекватне санкције за њихова (не) понасања.Деца су данас у стању да унисте,доведу до лудила просветног радника сајбер мобингом.

Name

Бошњак

08.11.2015 10:01

Богољубе лако је теби говорити да се тој насилничкој дјеци не може ништа, стави те се само на тренутак на мјесто овог родитеља и онда коментаришите о којекаквим правима. Вјерујем да би другачије размишљао.

Name

Ненад

08.11.2015 09:31

Подршка Сојановићу у одбрани свога сина, и да се то никад више не понови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

08.11.2015 09:45

Душа мала, шта ли је то дјете до сада доживило, не смијем ни да мислим, чим овако мален размишља о самоубиству.Свако иоле нормалан ће осудити овакво насилничко понашање друге дјеце према њему и идолентно понашање директорке Јасмине и осталих просвјетних радника према овом догађају у поменутој школи.Срце ми се цијепа због те неправде, здрави и живи били. Свим срцем желим да свог сина заштитите и по цијену живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђура

08.11.2015 09:46

Стандардно .Директорка је предузела све законске кораке за .......Важно јој је да има неки папир за покриће .......Као и центри за соц рад,и многи други

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

08.11.2015 10:48

Казе не могу просвјетни радници ниста па обори дјецу скотове који то раде избаците их из сколе па нек се снаду у зивоти ако им је толико до силе а родитеље ако се побуне пријавити полицији, имате мало мозга или сте сви добили посао преко стеле па немате муда да урадите оно сто треба да се уради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

08.11.2015 15:55

Под хитно треба "директорици" и осталим "савјесним наставницима" дати отказ (на бироима има довољно незапослених који ће савјесно радити одговорни посао наставника), а хулигане избацити из школе, а њиховим несавјесним родитељима ако се могу тако назвати под хитно позвати полицију и кривичну пријаву због занемаривања своје дјеце. Ово под хитно док не буде касно да не би опет неки закон називали по имену неког покојног анђелчића.Роберто заштити своје дијете на сваки могући начин. Дјеца морају да одрастају у здравим срединама и да се не смију осјећати угрожена ни секунду јер то оставља трајне посљедице по психичко здравље малтретиране дјеце, јер сви ми родитељи живимо за своју дјецу и боримо се за њихово добро. Истрај Роберто

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

08.11.2015 18:41

И мог су сина дјеца малтретирала у сколи пола године родитељи се смију кад им се обратис јер је њихов силедзија херој наставник цути казе таква су дјеца и ниста моје сваки дан модро додје куци из сколе и једног дана изадјем пред дете сацекам на пола пута намлатим ту банду и насутам их постено јос им запретим ако га пипну јос једном да цу их сацекати и свима им руке осец никад висе га ни погледали нису а камоли ударили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајка из рс

08.11.2015 20:38

и ја имам сколарце и саосјецам са оцем овог дјетета а и са самим дјететом у праву су људи када казу да насилну дјецу треба оборити или цак избацити из сколе а корумпиране наставнике ударити добро по дјепу или им забранити да раде да би дјеца која стварно хоце да уце и коју скола интересује сутра постали добри и постени људи па би и друство временон постало нормалније и стало би се на крај свим лопузама и мафијасима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глорија

09.11.2015 18:41

Дијете морас на све нацине да спасис,ако треба промјени,град,сколу ,земљу,али дјетету не смије ниста да се деси.Имала сам слицну ситуацију,док нисам узела ствар у своје руке,насилник се није окануо.За своје дијете сам у стању све да урадим.Мог сина је малтретирао врсњак из разреда,прицала сам ,милила директора да ријеси проблем,ал узалуд.После тога је било јос горе,сви су га оптузивали да је мамин,син,да је тузибаба.Син је поцео да паце без разлога,да гледа у једну тацку,да замус=цкује.Тад је прекипило,одем оцу тог дјецака и казем,,Сад сам ти досла и молим те као родитељ,родитеља да казес свом сину да моје дијете остави на миру, сад и никад висе,,а малог ухватим на сред цесте и подигнем пола метра у ваздух и казем ,, Нека сви цују,јос једном да додирнес моје дијете,проклињацес дан кад си се родио,, И никад висе није било проблема.Сад се цак поздрављају кад се сретну!Цувај дијете,оно је твоје највеце богатство!

ОДГОВОРИТЕ