Ухапшена два највећа нарко боса у Србији

Полиција је ухапсила вође два нарко клана у Србији, изјавио је Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Србије.

Србија 06.11.2015 | 14:33
Ухапшена два највећа нарко боса у Србији

Додао је да је данас у четири одвојене полицијске акције ухапшена поред хапшења два највећа нарко боса у Србији, пресјечен највећи ланац кријумчарења оружја на територији Србије и Француске, а да је ухапшен и осумњичени за терористичке нападе у Македонији.

На конференцији за новинаре, Стефановић је прецизирао да је ухапшено више осумњичених за кријумчарење дроге, међу којима су један од највећих нарко босова на Балкану - М.Т. из Новог Пазара и М.Н, један од највећих кријумчара наркотика у Србији.

Стефановић је рекао да су у акцији у којој је ухапшен нарко бос М.Т. из Новог Пазара ухапшене још четири особе из тог града и из Тутина.

Министар је навео да је полиција јутрос ушла у просторије и станове које су користили на територији та два града, да се сумњиче да су годинама кријумчарили хероин из Турске на територији Србије и западне Европе.

Стефановић је рекао да је полиција у посљедња четири мјесеца заплијенила 13 килограма хероина те криминалне групе, а да су кроз ту акцију откривени организатори и врх пирамиде кријумчарења дроге, наводећи да је код њих нађено и аутоматско оружје, а да се претрес наставља.

Министар унутрашњих послова Србије је на конференцији за новинаре рекао и да је на административном прелазу Брњак, на основу Интерполове потјернице, ухапшен Б.Б. из Куманова, који се сумњичи за учешће у терористичким нападима у Македонији од јануара до маја.

Он је додао да полиција још није пронашла возило којим је Марко Милићев усмртио Луку Богдановића, али да је са становишта правде најважније да је лице које је изазвало саобраћајну незгоду добило судску казну.

"Да ли нам се она свиђа или не то је друго питање", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Министар унутрашњих послова је подсјетио да је полиција Милићева у рекордном року лоцирала у Кини, да је он врло брзо изручен, а да му је за мање од годину дана изречена пресуда.

Трећи основни суд у Београду осудио је 28. октобра на четири године и шест месеци година затвора Марка Милићева (34), јер је својим возилом "мини кантримен" усмртио Луку Јовановића (21) прошлог љета на београдском Бранковом мосту, а потом побјегао са лица мјеста и из државе.

Случај градоначелника Београда

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да полиција истражује случај градоначелника Београда Синише Малог и да ће он одговарати уколико се испостави да је крив, али да уколико се испостави супротно треба да одговарају они који су га лажно оптуживали.

"Што се тиче Малог, радимо све истраге везане за то, све ће бити истражено и ко је говорио истину и ко није. Ако је Мали крив одговараће, ако га неко лажно оптужује и они ће одговарати", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Додао је да је немогуће живјети у земљи у којој вам неко уништава живот, а онда се испостави да нисте криви и да је све у реду.

Мрежа за истраживање криминала и корупције "Крик" објавила је прије неколико дана да је Мали као директор оф-шор компанија купио 24 стана на бугарском приморју.

Стефановић је навео и да у случају афере прислушкивања лидера ДС Бојана Пајтића није изнијет ниједан кредибилан доказ за то, осим тврдњи одређених лица да су прислушкивани, а који не желе на полиграф.

"Ако причамо о истагама везаним за наводно прислушкивање, ја сам рекао да за то није дат ниједан кредибилан доказ. До данас није дат ниједан кредибилан доказ, осим тврдње одређених лица да су прислушкивани. Ниједно од њих не жели на полиграф", рекао је Стефановић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

УГ

06.11.2015 14:26

Четири године и шест мјесеци га треба осудити само што је побјего са мјеста несреће а потом и из државе . А за смрт момка бар 5 пута више

ОДГОВОРИТЕ
Name

вирус

06.11.2015 14:51

У нормалним дрзавама тако и иде а у бананама тако како јест.. Судије купе паре..