Анонимуси направили хаос у Лондону

На хиљаде протестаната окупило се синоћ у самом центру Лондона, на великом протесту под називом "Марш милион маски", који већ годинама организује хактивистичка група Анонимус.

Свијет 06.11.2015 | 10:13
Анонимуси направили хаос у Лондону

Протестанти су се окупили испред Бакингемске палате, а део њих је отишао према седиштима Конзервативне странке. Са белим маскама на лицима узвикивали су "Једно решење - револуција" и "Чије су улице - наше улице".

"Ми смо видели злоупотребе ове и претходне владе, ми смо видели долазеће уништење бројних цивилних слобода које су нам драге, ми смо видели настојање да се интернет претвори у још један део државе надзора, ми смо видели владино непоштовање миграната, сиромашних, старих и немоћних, ми смо видели главни град у којем су профит и похлепа неколицине стављени испред потреба многих и ми кажемо доста", поручили су организатори протеста.

Он је првенствено био усмерен на законске предлоге који јачају овлашћења обавештајних служби и траже од компанија које нуде услугу претраживања интернета да чувају податке о посјећеним страницама 12 месеци.

Убрзо након окупљања дошло је до првих нереда. Неколико учесника покушало се пробити према Вестминстерској палати, али их је полиција успела зауставити. Гађали су полицајце боцама и петардама, а према писању британских медија, запаљен је и један полицијски аутомобил.

Ухапшене су три особе, а неколико их је повређено.

Извор: Новости

 

Коментари / 0

Оставите коментар