Поцијепала милион евра да напакости наследницима?!

Једна 85-годишња Аустријанка исцепала је на ситне комаде новчанице у вредности од скоро милион евра у очигледном покушају да напакости својим наследницима, јавиле су данас аустријске власти.

Занимљивости 06.11.2015 | 10:30
Поцијепала милион евра да напакости наследницима?!

Након смрти старице, чије име није наведено, на њеном кревету у соби старачког дома у ком је живела, пронађене су исцепане новчанице укупне вредности 950.000 евра као и неколико штедних књижица које је задесила иста судбина.

Државни тужилац Ерих Хабицл потврдио је вест, коју је први објавио дневни лист Куриер, додајући да не може ништа да учини за наследнике.

„Штета на новчаницама које су биле у власништву преминуле госпође не представља кривично дело, те стога нисмо покренули никакву истрагу“, истакао је Хабицл у изјави за АФП.

Лист Куриер пише да ће рођаци осветољубиве старице ипак бити они који ће се „најслађе смејати“ будући да је Централна аустријска банка (ОеНБ) најавила да ће заменити новац.

„Уколико наследници пронађу делиће новчаница и под условом да порекло новца буде утврђено, тада се, наравно, све да надоместити. Када не бисмо заменили новац казнили бисмо погрешне особе“, рекао је представник аустријске банке.

РТС

Коментари / 0

Оставите коментар