Бомба у руски авион унијета у пртљагу

Британски Телеграф преноси да постоји могућност да је бомба у руски авион унијета са пртљагом.

Свијет 05.11.2015 | 21:00
Бомба у руски авион унијета у пртљагу

Истовремено, САД располажу информацијама које потврђују верзију британске владе о експлозији бомбе у руском авиону А321, изјавио је портпарол Бијеле куће Џош Ернест.

“Информације које су добиле САД очигледно одговарају ономе што је рекао премијер Велике Британије Дејвид Камерон", рекао је Ернест и додао да су оне засноване на подацима добијеним од америчких стручњака за националну безбједност, укључујући припаднике обавјештајне службе.

“У овом моменту немамо довољно информација да бисмо извели свој закључак о томе шта се конкретно догодило. Али имамо довољно информација да не искључујемо могућност умијешаности терориста", рекао је Ернест И додао да САД у овом моменту нису донијеле никакав сопствени закључак у вези с узроком несреће.

“Ипак, не можемо ништа да искључимо, па ни могућност умијешаности терориста“, рекао је Ернест и додао да након удеса руског авиона А321 у Египту, САД припремају мјере за јачање безбједности на авионским летовима ка Америци.

“Администрација Обаме разматра низ различитих корака које можемо да предузмемо како бисмо појачали безбједност комерцијалних летова у САД са разних иностраних аеродрома“, рекао је Ернест.

Он је додао да ће, када буду разрађене те додатне мјере, САД интезивно радити с авијационим сектором и међународним партнерима како би оне биле ефикасно реализоване.

Према Ернестовим ријечима, мјере ће накнадно објавити Министарство за унутрашњу безбједност САД.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар