Током пљачке банке страдао пролазник

У Сарајевској улици Рустемпашина, у насељу Илиџа, јутрос, непознате особе покушале су опљачкати Раиффеисен банку. Пљачкаши су били наоружани аутоматским пушкама, а на себи су имали и панцире.

Босна и Херцеговина 05.11.2015 | 22:51
Током пљачке банке страдао пролазник

Ирфан Нефић, портпарол полиције МУП-а КС потврдио је да је особа која је јутрос погођена хицем из ватреног оружја на излетишту Стојчевац, а у коју су пуцале непознате особе које су опљачкале пословницу Раиффеисен банке на Илиџи, преминула.

Смрт је потврдила екипа Завода за хитну медицинску помоћ КС-а.

Нефић је казао да су непознате особе уз пријетњу ватреним оружјем опљачкале банку у 08.50 часова.

Лопови су након пљачке побјегли у правцу излетишта Стојчевац, гдје је дошло до пуцњаве у којој је рањен бициклиста. Тренутно се за бјегунцима трага на Стојчевцу, а у потјеру су се укључили и припадници специјалнхи јединица МУП-а КС.

Како јавља репортер Патрије с мјеста догађаја очевици тврде да су два пљачкаша изашла из банке наоружани аутоматским пушкама и ушли у аутомобил који их је чекао испред. Како тврде даље једна особа их је чекала у аутомобилу. Један од пљачкаша је изразито висок.

"Све се дешавало јако брзо. Људи су пролазили, а један човјек је био на банкомату. Било је страшно видјети их с тим пушкама", каже свједок.

Полиција је око 10 сати блокирала Велику алеју на Илиџи у покушају да ограниче простор којим се могу кретати.

Поред овог покушаја пљачке, јутрос око 9.10 сати извршено је још једно разбојништво у Раиффеисен банци у насељу Храсно у Сарајеву, преноси Новинска агенција Патриа, а разбојник који је опљачкао ову банку је ухапшен. 

Из Оперативног центра МУП-а Кантона Сарајево саопштено је да је лице чији су иницијали Х.Е. (26) у Улици Азизе Шаћирбеговић у 9.10 сати, уз пријетњу ватреним оружјем, отуђило непознату количину новца.

Полиција је након хапшења код Х.Е. пронашла пиштољ.

Извор: Н1

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

кајла

05.11.2015 09:23

Банке упорно пљачкају народ. Понеко понекад опљачка и понеку банку. Ови јутрос су баш дилетанти. Умјесто да однесу новац, они ране пролазника. Изгледа да су корупција и негативна селекција узеле маха и медју криминалцима. Све је срозано па и то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

05.11.2015 11:57

Слазем се у потпуности с Вама ! Назалост , слуцајни пролазник је преминуо !! Искрено сауцесце породици ко год да је био !!!

Name

банкар

05.11.2015 11:45

Банке су највеци лопови и криминалци,којима је накарадан закон омогуцио пљацку народа треба сваку банку затворити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

05.11.2015 11:58

Аматери

ОДГОВОРИТЕ
Name

А МАТЕР-И

05.11.2015 12:53

А матер, матер више по башти и по кући...

Name

боцко

06.11.2015 08:19

Сарајево "мултикултурални" град лопова, криминалаца и наркомана. Башчаршијом не смијеш проћи ако се имало разликујеш од локалних дивљака који "кахвенишу" и мјеркају кога могу да изџепаре или претуку. Ауто смијеш слободно да паркираш само ако спаваш у њему. Од оваквог Сарајева желудац се преврће и самим Сарајлијама. Сарајево је тренутно град највећег шљама...

ОДГОВОРИТЕ