На Милана Бека пуцано из два оружја

Нови обрт у истрази покушаја убиства бизнисмена у београдском насељу Сењак новембра 2014. Испитује се и да ли су у атентату учествовала двојица нападача.

Србија 31.10.2015 | 08:20
На Милана Бека пуцано из два оружја

Најновији резултати вештачења четири чауре пронађене на месту покушаја убиства бизнисмена Милана Бека на Сењаку, показују да је на њега пуцано из два оружја! Реч је о полуаутоматским пиштољима истог калибра. У току је истрага да ли су на српског бизнисмена пуцала двојица нападача или је реч о професионалцу који је употребио два оружја.

Ово вештачење јуче је достављено Вишем јавном тужилаштву у Београду. Наредних дана о овом преокрету у истрази покушаја убиства Бека требало би да се изјасни и само тужилаштво, али и остале странке у поступку, пре свих адвокат Маје Адровац, осумњичене за покушај тешког убиства.

"Ново вештачење предложено од стране Вишег тужилаштва које води истрагу везано за покушај убиства Милана Бека доказује да је напад на бизнисмена био добро осмишљен и да је дело професионалца" - објашњава извор из истраге. "Радили су га судски вештаци балистичари и стручњаци судске медицине".

Према сазнањима нашег листа током овог последњег вештачења утврђено је се "отисци" цеви пиштоља на једној чаури, али и ударац ударне игле у њену капислу - не поклапају са остале три чауре. То практично значи да је та једна чаура испаљена из другог оружја, а не као и остале три.

Овим новим доказом, истрага у случају покушаја убиства бизнисмена Милана Бека могла би да добије обрт. "Новости" су недавно објавиле информацију да се спрема преквалификација дела за која је осумњичена Маја Адровац. Њој би могло да буде "скинуто" тешко убиство, а да одговара највероватније за саучесништво или помагање. Она је у притвору од 17. јула ове године, јер је њен ДНК нађен на једној од ове четири чауре.

Да истрага може кренути сада у другом правцу, додатно указује и чињеница да су тужилаштво, а затим и суд недавно, одбили све предложене сведоке Маје Адровац, који је требало да потврде њен алиби да је критичне вечери била на припреми сахране блиског рођака у Великом Мокром Лугу, а не на Сењаку, с образложењем да "нису потребни".

Према речима адвоката Далибора Катанчевића, који заступа Мају Адровац, досадашња истрага показала је да против његове клијенткиње нема доказа да је пуцала на Бека.

"Нико, од досад испитаних сведока, није у Маји Адровац препознао нападача, па ни сам Милан Беко - каже адвокат. - Чак ни Бекови возач, припадник обезбеђења и баштован суседне виле, који је имао "блиски сусрет" са нападачем, нису у пуцачу препознали Мају Адровац. Неки од сведока чак, били су категорични, да је нападач био" - мушкарац. Она конкретно, од почетка тврди да није била на месту злочина, да не познаје Бека и да није имала разлога да пуца у њега.

Ипак, најјачи доказ против Маје Адровац јесте ДНК профил изолован са једне од четири пронађене чауре, који она до данас, није објаснила у истрази. Првобитним вештачењем је потврђено да је реч о њеном биолошком материјалу, што практично значи да је она имала директан додир са муницијом, али и оружјем.

Српски бизнисмен Милан Беко тешко је рањен 14. новембра прошле године, око 17.20, испред своје куће, у Улици Андре Николића, на Сењаку.

На њега је, како је испричао током сведочења у тужилаштву, испаљено седам метака, из непосредне близине, од којих су га три погодила у стомак, односно леђа. Само захваљујући, како је објаснио, својој виспрености и сналажљивости, избегао је сигурну смрт.

Извор: Новости

 

Коментари / 0

Оставите коментар