Трговци повлаче из продаје "здрави" хљеб

Трговински ланци у Србији повући ће хлеб „тонус“ из продаје док произвођач са амбалаже не уклони лажи о лековитости тог производа

Србија 30.10.2015 | 22:45
Трговци повлаче из продаје "здрави" хљеб

Хлеб “Тонус” ће данас бити повучен са рафова у продавницама „Маxи“, „Темпо“ и „Схоп&Го“ и враћен добављачу због неисправних декларација које потрошаче могу довести у забуну, потврђено је „Блиц“ данас у компанији „Делез“.

- Уколико произвођач “тонус” хлеба прилагоди амбалажу и задржи само тврдње за које има валидне потврде, производ ће бити враћен на полице - кажу у „Делезу“.

Како сазнајемо, и остали велики трговински ланци ће наредних дана повући из продаје „тонус“, који се лажно рекламира да лечи дијабетес и спречава настанак рака, чиме угрожава и здравље купаца, јер многи одустају од преписаних терапија верујући да могу да се излече једући овај хлеб.

... а овај од брашна није лековит

Након што су откривени у лажи, произвођач „тонуса“, компанија “Тривит”, огласила се на свом сајту скандалозним саопштењем у којем напада блогерку Татјану Веховец, која је прва указала на лажи о „тонусу“, доводећи је у везу са Џорџом Сорошем.

Веховец на те оптужбе одговара да је то „жалосни покушај кризног ПР-а којим се једна велика грешка покушава поправити још већом“.

- Моја пријава је грађанска. Затражила сам од свих инспекција проверу тврдњи са амбалаже „тонус“ линије производа и добила одговор. Повезивати овакав грађански чин из домена права потрошача са запослењем тог потрошача у Сорош фонду пре 25 година у најмању руку је безобразно - каже Веховец за „Блиц“.

ТРИ ЛАЖИ

1. "Тонус" блокира токсине и канцерогене материје
2. "Тонус" је користан за превенцију дијабетеса
3. "Тонус" има лиценцу Руске академије наука

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Помахнитали свијет

30.10.2015 20:51

Одавно не мора да буде истина оно што пише, али је у задњих десет година то баш постало бренд човјечанства. Мора се све, па и свијест људи о постојању, мијењати из коријена или је крај, спуштај завјесу, крај трећег чина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бакс

30.10.2015 23:40

Ово је класицни покусај рекетирања од стране блица. Не преносите висе овакве ствари. Немојте бити толико зелени.

ОДГОВОРИТЕ