Ухапшено 11 лица, преварили 46 предузећа

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је данас да је полиција ухапсила 11 особа због сумње да су оштетили 46 предузећа за скоро 26 милиона динара.

Србија 30.10.2015 | 17:15
Ухапшено 11 лица, преварили 46 предузећа

Због сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и превара ухапшени су: И.П. (32), К.Д. (47), Ј.К. (39), С.Д. (43), М.М. (23), И.Б.(33), П.Б. (49), Б.М. (36), И. Р, Н.Т. (37) и М.С. (39).

Интензивно се трага за две особе, а кривична пријава је поднета и против друге две особе, од којих се једна већ налази на издржавању казне.

Сумња се да је И.П, путем огласа проналазила и куповала регистрована и неактивна привредна друштва, а потом остале осумњичене регистровала као одговорна лица у тако купљеним фирмама, након чега је фиктивним компензацијама и готовинским уплатама и исплатама увећавала промет на рачунима, а све у циљу лажног приказивања бонитета и довођење у заблуду испоручиоца робе.

Након тога, Ј. К, И. Б, Н. Т, Б. М. су као формални директори привредних друштава, у сарадњи са С. Д, П. Б, К.Д, И. Р, који су обављали послове комерцијалиста, куповали различиту робу на одложено плаћање, при чему су као гаранцију плаћања за преузету робу издавали бланко менице, иако су знали да неће имати новчаних средстава на рачунима фирми у време доспећа менице.

Тиме су привредна друштва довели и одржавали у заблуди да ће испоручена роба бити плаћена у целости.

Осумњичени су робу продали ''на црно'' за готов новац који су поделили по претходном договору, чиме су себи прибавили противправну имовинску корист у укупном износу од 25.914.289 динара, на штету 46 привредних друштава са територије Србије, пише у саопштењу.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар