Болница Требиње добила новог директора

Нови директор Болнице Требиње је Васо Мијановић који је на овој функцији замијенио Здравку Врећу.

Република Српска 28.10.2015 | 15:39
Болница Требиње добила новог директора

Мијановић, који је био шеф Правне службе у овој здравственој установи, рекао је да се нада да ће моћи адекватно да одговори на све задатке које ова функција носи, истичући да не жели на почетку да даје велика обећања, с обзиром на тешку ситуацију у цијелом здравству, али и у друштву.

Он је навео да ће у наредном периоду формирати адекватан тим, те да ће обавити разговоре са директорима свих домова здравља у Херцеговини, болницама у окружењу, ресорним министарством и Фондом здравственог осигурања Републике Српске.

Мијановић је истакао да ће настојати да у што скорије вријеме почне и реконструкција и опремање одсјека за хемодијализу, као и да Требиње добије ангио-салу да би коронарографија и уградња стента могла да се ради у овој болници.

Досадашњи директор Здравка Врећа, која је ову функцију обављала у претходних девет година, рекла је да је ова здравствена установа тренутно једна од најуспјешнијих у Републици Српској, што ће знатно олакшати рад новој управи.

Говорећи о свом мандату и постигнутим резултатима, Врећа је навела да је 2006. године болницу затекла у изузетно тешкој ситуацији, да су обавезе према радницима биле више од три милиона, а просјечна плата 680 КМ.

"Сада су све плате исплаћене, бруто плата у Болници је 1.800 КМ, а у опрему је уложено више од седам милиона КМ", истакла је Врећа, наводећи да је њен највећи успјех што је у мандату запослено више од 70 радника и двадесетак љекара.

"У протеклом периоду уведено је низ дијагностичких и терапијских процедура", рекла је Врећа и додала да су квалитет доказали и добијањем статуса сертификоване здравствене установе.

Она је навела да иза себе оставља добру финансијску ситуацију, а ниједну аферу, нити судски спор у вези са њеним именом.

Велику захвалност Врећа је упутила сарадницима, донаторима и новинарима. Она ће убудуће радити као љекар на грудном одјељењу требињске Болнице.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Соколац

28.10.2015 17:37

А шта друго може добити . Сигурно није ново апаратуру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угао гледања

28.10.2015 20:42

Болница Требиње је до сада била за примјер.Све ово сто казе Вреца је тацно.А од сада немамо се цему надат. Овај зутокљунац је доведен да и ово сто је стецено и направљено упропасти.Зиви били па видели.Брзо це дивљац да показе траг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бранко

28.10.2015 21:47

Здравка ће остати запамћена,као најлоши директор у истотисторији ове установе.Болницу а посебно хирургију вратила је у назад 50 годима. Ово одговорно тврдим јер операције које су се тада радиле сада се не раде њених погубних кадровских,страначких решења,која су створила климу неповјерења.Како је радила говори податак да је од 311 радника 300 славило њен одлазак.. Скоро да нема радника да га није увриједила.Мислим да ће јој даљни рад у овој установи бити мора,сама је заслужила.

Name

Југ

29.10.2015 07:47

Мора ди си јој неки рођак, брат, или у крајњем случају син. Која болан Врећа. Најгори директор у историји бонице. Људи за најобичнију прехладу иду у фочу, а не када нешто компликованије треба да ураде. А о Васу ће вријеме показати шта је и ко је, млад, паметан и способан је за тебе жутокљунац... Сигурно си и ти један од комунистичких фосила који се плаши младих снага...

Name

Радник

29.10.2015 17:36

Вреца је куцка ипо, то је дно од зене... Сваста је радила радницима, цак су на боловање исли због ње. Платице она за све. А Васо је реално добар момак, ал видет цемо какав је као руководилац.