Москва демантује наводе о жртвама

Нема никаквих информација о наводној 'погибији три Руса или три руска војника у Сирији, како је известио Ројтерс", пренела је агенција РИА Новости саопштење руске амбасаде

Свијет 20.10.2015 | 19:04
Москва демантује наводе о жртвама

Директор Сиријске опсерваторије за људска права, групе за мониторинг са седиштем у Лондону, Рами Абдул Рахман, изјавио је за Ројтерс да су извори на терену потврдили погибију Руса, у инциденту који се догодио у понедељак увече, али није могао да каже о ком се броју ради.

Рахман је рекао да верује да се не ради о редовним руским војницима већ о добровољцима.

Провладин извор, који је упознат са војним дешавањима у Сирији, рекао је за британску агенцију, да се најмање 20 Руса налазило на положају у области Наби Јунис, када је пала граната.

- Постоји 90 одсто вероватноће да су гранату испалили екстремисти - казао је он, мислећи на побуњеничке групе против којих је сиријска војска, уз подршку либанског Хезболаха и иранских бораца, покренула офанзиву на том подручју.

Кремљ наводи да руски војници не учествују у борбама у Сирији, али да постоје појединци задужени за обуку и саветници који раде са сиријском војском, као и снаге које штите руске базе у западном делу те земље.

Из Кремља је саопштено да се не предузимају никакви кораци на регрутацији и распоређивању добровољаца.

Амбасада: Нема информација о погибији Руса у Сирији

Амбасада Русије у Дамаску саопштила је данас да нема никаквих информација да су три Руса погинула у Сирији борећи се уз сиријске владине снаге.

"Нема никаквих информација о наводној 'погибији три Руса' или 'три руска војника' у Сирији, како је известио Ројтерс", пренела је агенција РИА Новости саопштење руске амбасаде.

(Курир)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

регрут

20.10.2015 22:25

То је изгледа рат у којем још нико није погинуо.

ОДГОВОРИТЕ