Ванредне мјере одбране од поплава

Начелник општине Костајница Драго Бундало прогласио је данас стање приправности и предузимање ванредних мјера заштите од поплава на подручју општине због изливања ријеке Уне из корита.

Република Српска 15.10.2015 | 15:00
Ванредне мјере одбране од поплава

Ванредне мјере одбране од поплава уведене су због повећане опасности од поплава, како за стамбене, тако и за привредне објекте.

Водостај Уне код Костајнице у 12.00 часова износио је 375 центиметара и у посљедња 24 часа порастао је за 193 центиметра.

Од 8.00 часова јутрос водостај је већи за 16 центиметара.

Одлуком о стању приправности и предузимање ванредних мјера заштите од поплава наређује се стање припавности јединицама Цивилне заштите, јавним установа и предузећима, те привредним друштвима и другим правним лицима.

Начелник општине рекао је јутрос да се након престанка кише ноћас послије поноћи рјечица Тавија вратила у корито, иако је претходно озбиљно запријетила да се излије и поплави дио домаћинстава у Устаничкој улици.

"Оно што сада више пријети је водостај ријеке Уне који расте из сата у сат и постоји бојазан да би се она могла излити у Улицу Ранка Шипке", рекао је Бундало.

Бундало је позвао грађане који имају домаћинства у потенцијално угроженим подручјима да и сами изврше неопходне припреме на заштити имовине и стоке.

Коментари / 0

Оставите коментар