Има и доказа: Титаник није потонуо?

Око најпознатијег брода у историји плету се бројне теорије које пркосе званичној причи о овом страшном бродолому.

Свијет 13.10.2015 | 11:45
Има и доказа: Титаник није потонуо?

 

Званична верзија иде овако: на свом првом путовању, овај брод, власништво компаније "Вајт стар лајн", ударио је у санту леда, и потонуо, априла 1912. године. Брод који је користио најнапреднију технику свог времена постао је гробница за 1517 људи. Олупине брода пронађене су 1985. године.

И док милиони људи широм света, по ко зна који пут, без даха и са сузама гледају Оскаром награђено филмско остварење рађено по причи о Титанику, други "плету" разне теорије завере. Ево две најинтересантније.

Брод на дну океана није Титаник

Писац Робин Гардинер у својој књизи о Титанику тврди да је овај брод замењен са бродом "Олимпик". Један од доказа које наводи су и сведочења путника.

''Преживели су описали куда су шетали палубом, али на том месту, према нацрту брода, су требало да буду кабине. То је зато што се све то није дешавало на Титанику, већ на Олимпику'', тврди Гардинер. Он тврди и да има све потребне доказе, фотографије и документа.

Наиме, како је компанија "Вајт Стар Лајн" била у финансијским проблемима, и како није могла да наплати осигурање за оштећени брод Олимпик, одлучили су, наводно, да га потопе, и да он уместо Титаника, исплови на то кобно путовање.

Бродова за спашавање је требало да буде довољно да се спасу сви, а испланирано је и да у близини буду други бродови. Но, према овој верзији приче, све је пошло по злу.

По овој верзији, Титаник је пловио дуго након тога, под називом Олимпик. Разлике међу њима биле су мале, јер су они наводно били "сестрински" бродови.

Титаник су потопили банкари

Једна од најпопуларнијих теорија је и та да је брод намерно потопљен, од стране банкарског картела, јер су на Титанику била тројица од најбогатијих људи тог времена, који су се противили стварању ФЕД-а (Федералних резерви).

Водећи банкари тог времена Ротшилд, Рокфелер и Џ. П. Морган имали су план да оснују Федералне резерве које би биле у њиховом приватном власнишву са овлашћењима савезне владе, и преко које би штампали новац без покрића и тиме задуживали америчку владу код самих себе, чиме би је држали у шаци.

На путу су им стајали Исидор Штраус, Бенџамин Гугенхајм и Џон Џејкоб Астор ИВ, све до трена када су се укрцали на Титаник, и дали им шансу да их се реше, тврде заговорници ове теорије.

Ако не верујете, наводе заговорници ове теорије, запитајте се зашто је власник компаније која је управљала Титаником, Ј.П. Морган, у последњем часу отказао путовање овим бродом.

(Србија Данас)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Серафим

13.10.2015 10:21

То су јеврејске вратоломије које су данас много веце и цесце него у та времена. Да је то тако погледајте у ову светску економску кризу и банкарску пљацку многих дрзава кароз ратове и исценирана страдања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фазон

13.10.2015 11:19

Момци су показали и доказали. Титаник је замијењен истим таквим другим бродом који се звао Олимпик који је брије тога имао судар са војном бродицом која му се забиила у труп. Био је дакле оштећен и требало га се ријешити. Мало су га офарбали, написали на њему Титаник умјесто Олимпик, натоварили путнике, и послали у смрт наплативши осигурање. Довољно је рећи амерички капитализам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

14.10.2015 16:26

И ја сам потонуо као Титаник или овај други па какве ми користи. Никако да наплатим одпремнину за пензију коју никада нећу имати или повећам са разлогом инвалиднину...

ОДГОВОРИТЕ