Данас облачно, а за викенд обилне кише

Данас се у Босни и Херцеговини очекује претежно облачно вријеме. Током дана  може пасти и киша. Више падавина се очекују у Херцеговини и западним подручјима Босне, у вечерњим сатима.

Босна и Херцеговина 09.10.2015 | 07:49
Данас облачно, а за викенд обилне кише

Вјетар слаб до умјерен источног и сјевероисточног смјера. Јутарња температура ваздуха биће између 5 и 11, на југу земље од 10 до 15, а највиша дневна температура ваздуха углавном између 13 и 18, на југу од 18 до 22 степена.

У Суботу се у Босни и Херцеговини облачно вријеме са обилним падавинама. Очекивана количина падавина кретаће се између 30 и 60 литара по метру квадратном, у Херцеговини и до 100 литра по метру квадратном. Вјетар умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера. Јутарња температура између 6 и 11 степени Целзијусових, на југу земље од 11 до 15, а највиша дневна температура ваздуха између 10 и 17 степени.

У Недјељу такође облачно вријеме са обилним падавинама. Обилне падавине се очекују у Херцеговини и југозападним дјеловима земље. Очекивана количина падавина кретаће се између 20 и 50 литара по метру квадратном. Вјетар умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера. Јутарња температура између 6 и 12, на југу земље од 11 до 15, а највиша дневна температура зрака између 10 и 15, на југу до 17.

БИОПРОГНОЗА: Биометеоролошке прилике ће бити нешто повољније у односу на протекле дане. Уз повећану облачност, могуће су израженије тегобе код хроничних болесника и метеоропата. Савјетујемо Вам да не претјерујете са активностима. Општа слика ће бити лошија у послијеподневним и вечерњим сатима.

Извор: НН

Коментари / 0

Оставите коментар