Почело обиљежавање "Дјечије недјеље"

Црвени крст Републике Српске данас је почео обиљежавање Дјечије недјеље под слоганом "Срећна дјеца - срећни људи".

Република Српска 05.10.2015 | 10:00
Почело обиљежавање "Дјечије недјеље"

Ова манифестација је прилика да се скрене пажња на улогу и одговорност према дјеци не само породице као основне ћелије друштва, него и државе, школе, здравствених, социјалних и других институција.

Манифестација, која ће трајати до 10. октобра, раелизује се у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите, Министарством породице, омладине и спорта и Министарством просвјете и културе Републике Српске.

У Недјељи дјетета Црвени крст Републике Српске реализоваће низ активности с циљем обезбјеђивања једнаких могућности за сву дјецу. Активности ће бити реализоване на нивоу општинских организација Црвеног крста.

"Црвени крст увијек истиче своју улогу у развијању личности младих да одрасту хумани и спремни да помогну људима у невољи. Едукујући младе и развијајући одређене вјештине из области унапређења здравља, социјалних активности и пријатељства и сарадње са другима, умногоме утичемо на правилан развој личности најмлађих", истиче се у саопштењу Црвеног крста Републике Српске.

Црвени крст Републике Српске обезбиједио је скромне донације за девет регија у Српској гдје се током Дјечије недјеље планирају посјете установама, удружењима и вишечланим породицама, а плакати и леци са дјечијим правима биће подијељени у свим школама и установама које се баве дјецом.

Коментари / 0

Оставите коментар