"Утврдити има ли прислушкивања"

Одбор Народне скупштине Републике Српске за безбједност настојаће да, на бази чињеница, буде утврђено да ли у Републици Српској постоји незаконито прислушкивање, најавио је предсједник Одбора Миланко Михајилица.

Република Српска 04.10.2015 | 19:57
"Утврдити има ли прислушкивања"

"Врло брзо радићемо на томе да се утврди, да ли у Републици Српској има незаконитог прислушкивања, ко га обавља и о томе ћемо обавијестити парламент и грађане Српске", изјавио је Михајилица на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је истакао да је недопуство да институције Републике Српске и БиХ врше било какво незаконито прислушкивање.

"Желимо да видимо која је улога појединих агенција за обезбјеђење у овом послу, да ли постоје бројне техничке злоупотребе људи који раде у тим институцијама да врше прислушкивање за потребе политичких странака и власти", истакао је Михајилица.

Петер Пилц, заступник Зелених у аустријском парламенту, недавно је објелоданио да је америчка обавјештајна агенција НСА, уз помоћ њемачког БНД-а и "Дојче Телекома", у периоду од 2005. до 2008. године прислушкивала телефонске разговоре из БиХ, Србије, Хрватске и Словеније.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Прислушкивани

04.10.2015 16:41

Наравно да све прислушкују. Шта би банда друго радила. Не лове они стварне непријатеље РС него само своје личне политичке и друге противнике. Џабе им све ускоро ће сви иза решетака. Урушио им се "систем" Немају пара...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО СИТУАЦИЈА

04.10.2015 18:18

Е ако нас ти не спасиш лопова, криминалаца, вјештица, приказа, наказа, унутрашњих и вањских непријатеља, неподобних другачијемисленика, наивних и лаковјерних, не знамо шта ћемо. него колико мјесечно зарађујеш из буџета РС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

кгб

04.10.2015 19:18

Ето нема.....!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НСА

04.10.2015 21:18

Само 256 бројева тел из БХ на црној листи које прати Америцка обавестајна слузба.Мирно спавајте и добицете извјестај о свему у задњих 25 год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

05.10.2015 08:42

Другар ти си на политицкој сцени вец десет година и висе. Млатис празну сламу прозивас галамис скрецес пазњу на себе. Де болан зив био уради несто конкретно сем лапрндања.

ОДГОВОРИТЕ