БИМАЛ почео пријем соје са домаћих поља

У брчанској фабрици БИМАЛ почео је пријем генетски немодификованог сјемена соје узгојене на подручју Босне и Херцеговине.

Република Српска 02.10.2015 | 12:36
БИМАЛ почео пријем соје са домаћих поља

БИМАЛ својим кооперантима нуди сигуран откуп комплетног урода генетски немодификоване соје.

У својим погонима БИМАЛ прерађује соју од које производи сирово и рефинисано сојино уље, као и сојину сачму за производњу сточне хране и сојин лецитин, који налази широку примјену у фармацеутској и кондиторској индустрији, наводи се у саопштењу БИМАЛ-а.

БИМАЛ је од 2012. године чланица Дунав соја асоцијације, која гарантује производњу европске соје и производа од соје нон-ГМО поријекла, чиме је додатно потврђена опредијељеност компаније да константно унапређује узгој ове културе на подручју Дунавске регије. Производе добијене прерадом сојиног зрна, БИМАЛ даље пласира на тржиште Европске уније.

Компанија БИМАЛ д.д. је већ дуги низ година препозната у локалној и широј заједници кроз своју привредну политику која се концентрише на континуирано стручно оспособљавање у циљу постизања већих и квалитетнијих приноса, кредитирање и праћење производње уљарица и, као једна од најбитних ставки, загарантован откуп по тржишним цијенама. Стога је и даље дугорочни циљ компаније обезбиједити сигурно партнерство са пољопривредним произвођачима и осигурати даље улагање у контролисани узгој ове уљарице на подручју Босне и Херцеговине

(Цапитал.ба)

Коментари / 0

Оставите коментар