Игор Црнадак на засједању ГС УН-а

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак учествоват ће до 2. октобра на 70. засједању Генералне скупштине Уједињених народа у Њујорку.

Свијет 29.09.2015 | 08:24
Игор Црнадак на засједању ГС УН-а

Између осталог, Црнадак ће учествовати на састанцима министара спољних послова земаља чланица Процеса сарадње у југоисточној Европи (СЕЕЦП), Централноевропске иницијативе (ЦЕИ), Америчко-јадранске повеље (А5) и Савјета за регионалну сарадњу (РЦЦ), министарским састанцима Комитета Организације за исламску сарадњу (ОИЦ) за Босну и Херцеговину, Групе пријатеља Алијансе цивилизација (АоЦ), Групе пријатеља медијације, као и на састанку на високом нивоу под називом "Мировне операције ОСЦЕ-а".

Такође, учествоваће на трилатералном састанку министара спољних послова БиХ, Републике Србије и Републике Турске и трилатералном састанку министара спољних послова БиХ, Републике Хрватске и Републике Турске.

Као члан делегације БиХ, коју ће предводити предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић, Црнадак ће присуствовати Самиту лидера о борби против ИСИЛ-а и насилног екстремизма чији ће домаћин бити предсједник Сједињених Америчких Држава Барак Обама.

Осим учешћа на догађајима мултилатералног карактера програмом Црнатка је предвиђено и одржавање бројних билатералних састанака на маргинама 70. засједања Генералне скупштине УН-а, нављено је из Уреда за односе с јавношћу Министарства спољних послова БиХ.

Извор: Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

босанац

29.09.2015 06:36

Г.црндак пази:Ннемој да пренесес надлезности са РЕС-а на Г.скупстину УНА,инаце цес бити одмах издајник за СНСД.Коректан културан и сколован цовјек свка цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.09.2015 07:39

Ајд не лоопај славе ти прадедовске

Name

Аско

29.09.2015 07:23

Докле стиже фрљо мајко мила!?

ОДГОВОРИТЕ