Задар: Још једна лекција Звезди, овог пута од Фенера!

Кошаркаши Црвене звезде доживели су и други пораз на турниру у Задру, пошто су изгубили од Фенербахчеа са 65:88 (18:26, 9:18, 19:15, 19:29).

Кошарка 26.09.2015 | 20:40
Задар: Још једна лекција Звезди, овог пута од Фенера!

Ово је била друга евролигашка провера пулена Дејана Радоњића уочи почетка сезоне, јер су у петак поражени од Дарушафаке са 77:84, али су против тима Жељка Обрадовића били потпуно немоћни.

Наш трофејни стручњак прави нови дрим тим у Фенеру који су појачали Перо Антић, Никола Калинић, Луиђи Датоме, Боби Диксон, Екпе Удох и Костас Слукас, док су ту и Вук Радивојевић и Марко Кешељ на "пробном раду".

Најбољи у Звезди били су Стефан Настић са 12, Гал Мекел са 10 и Никола Ребић са поеном мање.

Црвено-бели су меч почели у петорци: Ребић, Лазић, Дангубић, Тејић и Скорцанитис, а као и против Дарушафаке нису играли ровити Маик Цирбес и Рајан Томпсон, који ће бити спреман за Мегу за разлику од немачког центра на старту сезоне 1. октобра.

Фенербахче је сусрет отворио са 2:5, а како одбрана није била на нивоу турски тим је отишао на седам разлике, да би Тејић тројком смањио на 7:11. Међутим, Перо Антић је покренуо нову серију ривала за двоцифрену разлику (11:21), у којој је Радоњић на тајм-ауту успео да размрда пулене.

Имао је замерке највише на игру Дангубића, Софо није довољно коришћен у нападу, али и поред тога су Гудурић и Лазић успели примакну Звезду на 16:22, да би се на први обавезан предах отишло са 18:26.

Није се слика по црвено-беле много поправила ни у наставку. Играло се у налетима и имали су серију 6:0 којом су пришли на минус четири (26:30), али је Фенер контролисао резултат и серијом 0:12 се опет одлепио на двоцифрену разлику.

Шкрипало је у оба правца, те је српски и регионални првак у последњих пет минута до полувремена дао само један поен, а укупно свега девет у другој четвртини - 27:44.

Ни то што је Фенер играо без шесторице играча (Калинић, Богдановић, Весели, Датоме, Хикман и Диксон) није помогло да црвено-бели ухвате прикључак. Највише су се трудиле новајлије Мекел и Настић, али је Фенер у два наврата имао максималних плус 17 и у последњу деоницу се ушло резултатом 46:59.

Успео је ривал да повећа највећу разлику на 23 поена у 36. минуту када је постало јасно да Звезда никако неће моћи да спречи пораз.

Коментари / 0

Оставите коментар