Митар Енглезима: Сад ћу да вам покажем...!

...да сам миран момак! „Нисам прљав играч, само желим да мој тим победи“, уверава нападач Њукасла који се враћа у тим за дуел са Челсијем (18.30).

Фудбал 26.09.2015 | 18:00
Митар Енглезима: Сад ћу да вам покажем...!

Враћа се Александар Митровић у екипу Њукасла. И то ни мање ни више него против Челсија. А пред дуел са актуелним прваком Енглеске репрезентативни шпиц Србије истиче да има два мотива. Први, наравно, да буде од користи својој екипи и постигне гол и(ли) асистира за мат Асмира Беговића. Други, једнако битан, да не добије жути картон.

Из простог разлога што је у досадашње четири премијерлигашке утакмице зарадио два жута и један црвени, против Арсенала, који га је и коштао паузе.

„Желим да покажем свима да сам способан да контролишем емоције и обзудам агресивно понашање на терену, као и да могу да останем миран у одређеним ситуацијама. Надам се да ћу у наредних неколико седмица свима показати да сам, заправо, миран момак“, поручио је Александар Митровић за „Сан“ пред дуел са Плавцима на Сент Џејмс парку (18.30).

Острвска јавност га је претходних седмица развлачила по штампаним и електронским медијима, стварајући слику да је реч о лошем момку, апострофирајући све његове картоне из досадашње каријере (47 жутих и шест црвених). Њега то, изгледа, не узменирава превише.

„Људи који су ми блиску знају ко сам. Стварно сам добар, породичан момак. Можда на терену изгледам мало агресивније, међутим, то је само из разлога што желим да мој тим победи у свакој утакмици.Проблем је био у томе што сам овде хтео све одмах. То је емотивни проблем. А и моја цена од 18.000.000 евра ми помало ствара притисак“.

Митровић је на крају Енглезима, познатим по томе да су измислили фер-плеј, али и да последњих година претерују у грубостима, ставио до знања:
„Спорт је прваљ ако желите да побеђујете, али ја нисам прљав играч“.

Некадашњи нападач Партизана и Андерлехта још чека првенац на новој локацији. Прилика је вечерас...
„Лепо је што нам се Митар враћа у тим. Недостајао нам је. Он може да буде кључан играч, баш оно што нам је потребно“, храби 21-годишњег (пре десет дана славио рођендан) Смедеревца Стив Мекларен, тренер популарних Сврака.

Коментари / 0

Оставите коментар