Предистражни поступак против Мијаиловића

Спор је настао у тренутку када су црвено-бели тражили раскид на штету Николе Мијаиловића због ударања саиграча Милоша Босанчића, а фудбалер тужио је клуб због неисплаћених зарада у висини од преко 200.000 евра.

Србија 26.09.2015 | 07:19
Предистражни поступак против Мијаиловића

Прво основно јавно тужилаштво у Београду покренуло је предистражни поступак против председника Црвене звезде Светозара Мијаиловића због сумње да је фалсификовао одређене чланове дисциплинског правилника клуба.

Мијаиловић је, према наводима тужилаштва, то учинио због случаја који се води против бившег капитена екипе Николе Мијаиловића!

"У Звезди су антидатирали правилник због процеса који воде против Николе Мијаиловића. Упрошћено, Звезда терети бившег капитена за дисциплински прекршај по члану који је на дан извршења дела гласио другачије.

У клубу су га променили како би га ускладили са тужбом, али су фалсификовали датум.

Полиција ће саслушати Мијаиловића као потписника тог правилника, али је поднета пријава и против Н.Н. лица за које се сумња да је то кривично дело и урадило", рекао је адвокат фудбалера Владимир Бојовић.

Црвена звезда и Никола Мијаиловића више месеци су водили спор пред Арбитражним судом.

Црвено-бели су тражили раскид на штету играча због тешког кршења дисциплине, односно ударања саиграча Милоша Босанчића, а фудбалер, који има уговор до 2017. године, тужио је клуб због неисплаћених зарада у висини од преко 200.000 евра.

Главна расправа пред Арбитражом је завршена, остаје да суд изрекне главну пресуду. Међутим, најава Тужилаштва може да утиче на Арбитражу да одлуку одложи док се не испита цео случај.

Председник Звезде Светозар Тоза Мијаиловић негира било какве сумњиве радње.

"Свако има право да сумња, вероватно је то пријава Николе Мијаиловића коју ја још нисам видео, нити добио. Не би ми пало на памет да се играм таквим стварима као што су Статут и правилници Црвене звезде који су притом транспарентни и наравно да нисам учинио никакво незаконито дело. Уосталом, наша врата су отворена за све", изјавио је Мијаиловић.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 0

Оставите коментар