Ђоковић: Поносан сам на Србе и Србију

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић изјавио је да је сваким даном све више поносан на српски народ и Србију упркос ратовима, тешкој економској ситуацији и поремећеном систему вриједности у посљедње три деценије.

Србија 24.09.2015 | 22:50
Ђоковић: Поносан сам на Србе и Србију

"Сваким даном све више сам поносан на свој народ због начина на који је Србија реаговала према актуелној кризи са избеглцама. Србија је можда једина показала своје гостопримство и достојанствено се носи са овим проблемом", рекао је Ђоковић.

Он је истакао да је српски народ показао емпатију можда и због свега што је прошао у посљедњих 30 година.

На свечаној академији своје фондације у Београду, Ђоковић је рекао да никада у животу, иако се често бави хуманитарним радом, није био тако дирнут као прије неколико дана када је у београдском хотелу "Бристол" посјетио избјеглице из Сирије.

"Ја можда и најбоље знам колико значи подршка, јер сам је имао од моје породице која ми је омогућила да се бавим тенисом и остварим своје снове. Управо то јесте основни циљ фондације, да помогне у образовању младих и да они остваре своје снове", поручио је Ђоковић.

Директор Фондације Новак Ђоковић, Новакова супруга Јелена, рекла је да је у разне пројекте фондације укључено око 30.000 дјеце у Србији.

Она је нагласила да је посебно поносна на покретање првог бесплатног часописа за студенте у Србији, који је промовисан вечерас.

Специјално предавање студентима, али и другим гостима, одржао је легендарни њемачки тенисер Борис Бекер, тренутно, члан тима Новака Ђоковића.

Међу многобројним гостима били су чланови Дејвис куп тима Србије Виктор Троцки и Ненад Зимоњнић, селектор Богдан Обрадовић, бројни успјешни српски спортисти као што су Милица Мандић, Владимир Грбић, Милош Теодосић, Богдан Богдановић, Душан Борковић, глумци, угледни људи из свијета бизниса и многи други.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Србин С

24.09.2015 21:10

И ја сам поносан на тебе брате Новаче. Нека ти драги Бог подари свако добро и срећу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

24.09.2015 21:36

А мозес ли Ноле да замислис колико су тек Србија и српски народ поносни на тебе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Халло бре

24.09.2015 21:38

Иди играј тенис, уживај у Монаку и не бави се политиком. Или можда хоћеш и азилантима да делиш сендвиче... Венчање у Миловој крим држави, доказ твог српства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

25.09.2015 00:30

Дуго нам живио ти и твоја породица и вјечно био на светском трону

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

25.09.2015 01:32

И ти си мој понос

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН

25.09.2015 06:20

БИТИ СРБИН ЈЕ ЧАСТ, ПОНОС И СВЈЕТСКА ВЕЛИЧИНА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

25.09.2015 09:31

СРБИЈА!

ОДГОВОРИТЕ