Адебајорова "десетка" је проклела Харија Кејна!

Откад је понео престижан број на дресу феноменални нападач Тотенхема није постигао ниједан гол!

Фудбал 26.09.2015 | 14:40
Адебајорова "десетка" је проклела Харија Кејна!

Желео је да стане уз раме легендама клуба и покаже навијачима колико је привржен дресу Тотенхема, али је можда направио и грешку због које ће се скупо кајати у будућности. Нападач Тотенхема Хари Кејн од када је узео десетку од Емануела Адебајора није постигао ниједан гол у дресу Певаца.

Репрезентативац Енглеске је на тај начин желео навијачима да покаже колико му значи дрес који носи, а све то у јеку спекулација о његовом преласку у Манчестер јунајтед.
"Тај број је клупска икона. Када погледате који су га све играчи носили: Шерингем, Кин, Ходл, Фердинанд и Гривс. Док сам растао Кин и Шерингем су били моји идоли, који су носили број 10. Број 18 је очигледно био сјајан за мене, њега ми је Дефо дао, али када сам сазнао да је "десетка" доступна - само њу сам желео. Ја волим овај клуб. Носити број 10 за Тотенхем је невероватна ствар за мене. Нисам могао да одолим", рекао је Кејн.

Млади нападач је на Вајт Харт Лејн стигао са 11 година, а прошле сезоне је коначно дочекао шансу да се докаже на великој сцени и постигао 31 гол на укупно 51 утакмици у свим такмичењима. Ипак, последњи гол за Певце постигао је 24. маја ове године против Евертона, али му је тада на леђима био број 18.

Ове сезоне са бројем 10 на леђима одиграо је седам званичних мечева - без постигнутог гола. Једина два гола у овој сезони постигао је у дресу националног тима, али је и тада носио број 18 на леђима.
"Навијачи су узуђени да виде да ли поново могу да поновим онакву сезону и ја сам узбуђен да видим да ли то могу да учиним. Ја сам такође био навијач и знам шта све то значи. Ако неко постигне 31 гол у сезони, многи ће рећи да је то у реду, али нека то понови опет. Имам пуно самопоуздање да ће се то десити, да ћу бити још бољи. То је оно што велики играчи раде", рекао је Кејн.

Коментари / 0

Оставите коментар