Незапослени професори поново на улици

Професори разредне и предметрне наставе који су у Брчком на евиденцији незапослених поново су протествовали због тога што је, умјесто њиховог захтјева за посао по уговору о раду, Влада уговорила хонорарно ангажовање већ запослених у брчанским школама.

Босна и Херцеговина 23.09.2015 | 13:44
Незапослени професори поново на улици

Из Владе одговор: привремених уговора неће бити - слиједе конкурси за стално запослење.

Иако је у брчанском образовању упражњено 206 радних мијеста, мања група од укупно 240 професора разредне и предметне наставе с евиденције Завода за запошљаванње, мирним уличним протестима упорно тражи макар и привремено право на рад.

Добили смо шансу да се школујема и да годинама гледамо како нам школе пуне људи наших профила из других градова и општина у БиХ, а умјесто масовног протеста, чекамо да неко други ријеши наш проблем, огорчени су незапослени просвјетари, и на колеге и на Владу.

Данас су, тврде у Влади, расписани конкурси за пријем 60-ак учитеља у основним школама. Најављују и скори јавни позив за попуну осталих слободних позиција и истичу - циљ је стално запослење па уговора о раду на одређено вријеме, категорични су - неће бити.

Листи брчанских апсурда и лицемњерја локалне власти и у овој прилици дописујемо нови детаљ: за окупљање на јавним површинама или у објектима, учесници протеста морају уплатити накнаду за коришћење од 50 КМ. Просвјетари то нису урадили па су јутрос, у свом Брчко дистрикту, у протестну шетњу кренули испред закључане капије Стадиона малих спортова.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

хаха

23.09.2015 12:07

Ко их је тјерао да уписују несто сто знају да неце имати посла, не котам, дјеце све мање, скола такодје, о цему су размисљали док су уписивали факултет???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комуњара

23.09.2015 12:17

Док из ове сад опције имамо Шефа одјељења за образовање у Брчком се све мора блокирати па и запошљавање у јавним установама. Да је Момчило Пољић остао он би забранио рад и државним школама, довољна је она у Кореташима и то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КГБЛ

23.09.2015 16:31

Само сетајте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зокс

23.09.2015 16:33

Па наравно да нема мјеста за наставнике из Брчког кад су напримали учитеље,наставнике и разне педагоге из Тузле, Сребреника, Бијељине итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчак

23.09.2015 19:32

Нека Брчко дистрикт у договору са директорима школа смјени или пензионише професоре који не предавају предмете како треба и са којима дјеца и родитељи нису задовољни. И нека смјени преваранте попут једног 34-годишњег професора историје који ради у једној од школа Брчко дистрикта, а тај исти преписао је дипломски рад и са тим лажним радом 2008. године дипломирао на бањалучком филофаксу. Жива истина.

ОДГОВОРИТЕ