Вехабије мотре на стране амбасаде

Службе које се брину за безбједност информисале су француску и аустријску Амбасаду у БиХ да постоји безбједносна пријетња, коју су откриле партнерске безбједносне агенције.

Свијет 23.09.2015 | 12:15
Вехабије мотре на стране амбасаде

Како сазнаје "Вечерњак" издање за БиХ, током неколико дана у августу у близини амбасада у Сарајеву су се кретале сумњиве особе. Провјерама је откривено како се ради о особама које имају аустријске таблице на возилу те су у одређено вријеме паркирале то возило недалеко од зграда и мотриле на амбасаде, ко улази и излази, како се одвијају смјене обезбјеђења.

Детаљним провјерама, из Аустрије су врло брзо добили информацију како се ради о припадницима вехабијскога покрета који живе у Бечу.

Након овога мјере обезбјеђења амбасада су пооштрене.

Вехабије су, како пише лист, након извјесног времена напустиле Сарајево, а није познато да ли су о томе информисане службе безбједности у БиХ.

Ради се о особа које су поријеклом из БиХ и које годинама живе у Аустрији.

Ово није први пут да су амбасаде у БиХ на мети радикалних исламских група. Недавно су пријетње добиле амбасаде Саудијске Арабије и Јапана. Америчка амбасада у неколико наврата била је на удару, а посљедњи напад извео је Мевлид Јашаревић који је из аутоматског оружја пола сата пуцао по згради Амбасаде САД, све док га није снајперским поготком у ногу зауставио припадник полиције.

Извор: Вечерњи.ба

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Југословен

23.09.2015 10:49

Врућу су нам супу скували. Да видимо како ће је они сркати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сваста

23.09.2015 11:03

Стварно глуп наслов и слика,овај је цовјек вец дуго у затвору а мотри на стране амбасаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МироСемберац

23.09.2015 11:39

Јаране ово ти је само "Сyмбол" Фото , људи су лијепо написали да су долазили сумњинви типови из Аустрије и из аута спијунирали (и јос су идентификовани )

Name

ре

23.09.2015 11:39

Глуп си ти јер се уопсте не Ради о том цовијеку,процитај па онда коментариси !

Name

око

23.09.2015 21:08

Паметнима , не треба објашњавати , а глупима се не исплати...

Name

кикас

23.09.2015 11:09

Да је несто озбиљно у питању нити једне новине и средства информисања не би добиле овакву информацију. Али ајде....

ОДГОВОРИТЕ
Name

У здрав мозак

23.09.2015 12:20

Кога се овдје плаши? У БиХ су прије рата, за вријеме рата још више, а након рата нарочито активне обавјештајне службе. Посебно стране. И сад је неко као упратио да су неки дреждали пред неким амбасадама. Наша реакција: Упали нам се лампица на којој пише "Брига". Тако неколико пута. И онда се деси неки напад. Наша реакција: Упали нам се лампица на којој пише "Велика брига". За то вријеме, власт опљачка све што може, народ све лошије живи. Убјеђен сам да су напади који су се десили (и у којима су на жалост настрадали људи), били познати унапријед онима којма је то посао али је неком био у интересу да се не реагује и да се пролива крв. Чак ме не би чудило кад би сазнао да су их људи из овдашње (или иностране) власти организовали. Јер се нама онда пале лампице, власт за то вријеме краде још више, народ још лошије живи. Па зар толике силне специјалне јединице не могу да изађу на крај са неколико вехабија (и са онима који их помажу)? Да, али онда неби било невидљивог непријатеља којим нас се плаши. А народ би онда, можда, питао шта је са силним аферама. Страх је оружије и оно је уперено у нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ротондо

23.09.2015 12:33

Годинама исти сценарио све се врти у круг.Мало јел Босњацки ил Боснаски језик,после удри мало по референдуму.Па онда мало нападни на институције Босне ово ваља ово не ваља па онда опет кредити мали или велики па онда вехабије ил се групису ил нападају ето сад мотре на стране амбасаде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зид

23.09.2015 21:13

Мој комшија вехабија , каже да то нису вехабије .

ОДГОВОРИТЕ