Пљачка на аутопуту Бањалука - Градишка

Четворица маскираних разбојника јуче око 13 часова на аутопуту Бањалука - Градишка, код Церовљана, пресрели су блиндирано возило агенције "Сектор секјурити", отели одређену количину новца и ранили радника обезбјеђења.

Република Српска 23.09.2015 | 10:40
Пљачка на аутопуту Бањалука - Градишка

Према незваничним информацијама, рањен је радник Ђурађ Бајић. Он је возилом Хитне помоћи превезен у бањалучку болницу. Полиција је послије пљачке покренула опсежну потрагу за пљачкашима, а ангажован је и хеликоптер. До 17 часова јуче они нису били ухапшени.

Извор близак истрази је казао да су разбојници били у зеленом "аудију А6" и да су неко вријеме пратили колону од три возила агенције "Сектор секјурити" која је превозила новац за Градишку у једну другу агенцију.

- Доласком у близину одвајања са аутопута за Нову Тополу запуцали су на два блиндирана и једно путничко возило ове агенције, те избушили гуме на посљедњем блиндираном аутомобилу. Блиндирани комби и возило пратње су се тада зауставили, а из "аудија" су истрчала три маскирана разбојника с аутоматским пушкама и од радника "Сектор секјуритија" затражили новац. Када им они нису жељели дати паре, они су пријетили чак и зољама, а затим кренули да пуцају из аутоматских пушака. Том приликом ранили су једног радника - казао је овај извор "Гласа Српске".

Још је додао да су након тога радници "Сектор секјуритија" отворили врата блиндираног комбија. Два разбојника су тада узела новац из возила, док је трећи држао на нишану раднике обезбјеђења. Након тога су "аудијем" побјегли према Градишци.

У ЦЈБ Бањалука нису жељели да било шта кажу о овом случају, само су потврдили да се разбојништво догодило у 13 часова. Истрагом и увиђајем овог разбојништва руководио је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука Раденко Јанковић. Из Окружног тужилаштва су само потврдили пљачку и навели да је истрага у току.

Полиција је јуче у потрази за разбојницима блокирала аутопут Бањалука - Градишка од Лакташа све до Нове Тополе. Бројне полицијске патроле могле су се видјети дуж пута, а полицајци су имали и аутоматске пушке. У потрагу за нападачима укључила се и Јединица за подршку МУП-а Републике Српске, која је јуче претраживала и шуме Поткозарја због сумње да су разбојници побјегли даље према Приједору.

Мјештани

Мјештани Церовљана, у чијој близини се догодила пљачка, јуче су видно узнемирени и уплашени посматрали шта се дешава.

- Чули смо рафалне пуцње из правца аутопута. Нисмо знали шта се дешава, неки су отишли тамо. Након неког времена чули смо пљачку и да је неко рањен. Веома смо се уплашили. Ако се овако нешто дешава на путу, шта би било да ти разбојници дођу до кућа - казао је један мјештанин Церовљана не желећи да се представи.

Извор: Глас Српске

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

требиње

23.09.2015 09:23

Безбједоносна ситуација је задовољавајуца....од полиције не мозес стати нигдје 2 минута са аутом....брука и срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

23.09.2015 10:14

Које оправдање за празан буџет. Треба ово испитати до краја, али ко да води истрагу? Резимска полиција и судство никако јер исход би се знао унапријед.

Name

Бонд

23.09.2015 09:33

Ма дајете молим вас... четири човјека успјела савладати чак ТРИ патроле обезбјеђења и узети паре из БЛИНДИРАНОГ возила? Чиме су пуцали, атомским бомбама па их тако лако опељешише? Па не превози се џабе новац у блиндираним возилима. Ако отварају врата чим се припријети, онда комотно могу возити и у коњским колима, не требају им блиндирана... Ово је за рубрику вјеровали или не...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

23.09.2015 10:17

Рат агенција писе лик из бонда...хехе

Name

коњ

23.09.2015 15:18

Бас тако. Отворили им врата. Ију срамоте.

Name

борац

23.09.2015 10:24

Полиција РС гарантује безбедност саобрацаја али само оног паркираног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиција еx

23.09.2015 11:53

Вјеровати или се смијати..??!! Још ни један овакав или сличан случај, пљачка транспорта новца на друму или паркингу у милионским износима, до сада није расвијетљен. А било их је. Боље рећи, пријављени су.

ОДГОВОРИТЕ