ЕУ усвојила план, али без јединства

Европски министри унутрашњих послова усвојили су план о расељавању 120.000 миграната унутар ЕУ, након гласања "великом већином" у Бриселу, преноси "Би-Би-Си".

Свијет 22.09.2015 | 18:20
ЕУ усвојила план, али без јединства

Према договореном плану, мигранти ће према договореним квотама бити пребачени из Италије, Грчке и Мађарске у друге земље чланице ЕУ.

Против плана су гласале четири чланице ЕУ - Мађарска, Словачка, Румунија и Чешка, док је Финска била уздржана. ББЦ истиче да је реткост да се питања која се тичу суверенитета држава у ЕУ доносе већином, без једногласне одлуке.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Квоте

22.09.2015 16:40

Расподељивање би требало да се врши у земље, чланице ЕУ! Србија није чланица ЕУ и не треба да прими ни једног имигранта! Доста смо се ми напримали избеглица! Премијер треба да води рачуна да не води полтронску политику! Ни једна земља која није чланица ЕУ не треба да прими ни једног имигранта, а све су то истовремено и веома сиромашне земље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сварог

22.09.2015 21:35

Одличан пут да се једна стварна међународна снага , претвори у комадић папира . А слатке снове као о животу " у Европи " 90-их година треба одмах заборавити . За нашег живота више неће таква бити . Међутим , постоје земље чији дијелови становништва , чак и овако нешто једноставно , неће схватити , ни са закашњењем од десет година !

ОДГОВОРИТЕ