Руси испоручили авионе и војну опрему Сирији

"Наша авијација преузела је испоруку најмање пет борбених авиона из Москве, као и извиђачки авион који нам омогућава уочавање мете са великом прецизношћу", потврдио је високи сиријски званичник.

Свијет 22.09.2015 | 17:20
Руси испоручили авионе и војну опрему Сирији

Сирија је добила нове борбене и извиђачке авионе из Русије за борбу против Исламске државе (ИС), саопштио је данас извор из сиријске војске.



"Наша авијација преузела је испоруку најмање пет борбених авиона из Москве, као и извиђачки авион који нам омогућава уочавање мете са великом прецизношћу", потврдио је високи сиријски званичник у изјави за агенцију АФП.

Исти извор је рекао да су авиони стигли прошлог петка у војну базу у сиријској провинцији Латакија, традиционалном упоришту режима сиријског председника Башара ал Асада.

Москва је такође испоручила софистицирану војну опрему за борбу против ИС, додао је исти извор.

"Ово је одбрамбено и офанзивно оружје укључујући софистицирано оружје које тачно и прецизно наводи ракете. Руско оружје почиње да има ефекат у Сирији", рекао је исти званичник.

Сиријска војска је почела да га користити у градовима Деир Езор и Рака, посебно против џихадиста ИС.

Други војни извор у Латакији такође је потврдио за АФП да је сиријска војска примила руске авионе који ће омогућити сиријским копненим и ваздушним снагама да прецизно идентификују циљеве.

Извор: Новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

око

22.09.2015 16:10

Сад ће и Американци дати авионе ИСИЛ - у !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

22.09.2015 17:14

САЊИ УДРИ,УБИ БАГАЗУ!!!

ОДГОВОРИТЕ