Гасол: И лове тхис гаме!

МВП Еуробаскета признао да ће ово првенство најдуже памтити.

Кошарка 21.09.2015 | 17:20
Гасол: И лове тхис гаме!

Пау Гасол доказао је целој Европи и целом свету да и са пуних 35 година може да игра своју најбољу кошарку. Предводио је "фурију" до треће титуле шампиона континента.

Наравно, сваку је освојила са њим у тиму.

"Било је невероватно првенство. Веома сам срећан, поносан сам, радили смо напорно да будемо овде данас као тим. Прошли смо кроз муке, али смо реаговали одлично на проблеме. Још једном, кад смп били притерани уз зид, заиграли смо најбоље. Веома сам поносан на тим, на стручни штаб. Био је невероватан турнир. Ово ћу памтити до краја живота", рекао је Шпанац.

Упитан за посебну везу са Скариолом, са којим је освајао сваки турнир, усмерио је пажњу ка саиграчима.

"Када причамо о тимском успеху, морате да посматрате сваки део слагалице. Серђо је урадио сјајан посао са тимом и веома је, веома добар тренер и јако сам срећан што је са нама. Није увек лако водити ову групу, Захвалан сам му. Сваки играч је на сваком турниру урадио нешто што је допринело да овако завршимо".

Центар Чикага постизао је у Берлину и Лилу по невероватних 25,6 поена по утакмици, уз 8,8 скокова.

"Ова титула има посебно значење за мене. Јако сам поносан на чињеницу да сам у овом добу своје каријере способан да играм на овом нивоу, са тимом који је оволико постигао. Волим ову игру и наступ за Шпанију је нешто заиста посебно и нешто у чему заиста уживам. Надам се да ћу играти још дуго. Уживам у томе и дозвољава ми да увесељавам људе и да радим ствари које су изван кошарке и изван спорта, то јако поштујем. Дефинитивно, овај Еуробаскет ће ми значити".

Да ли ће 2016. учествовати на Олимпијским играма у Рију?

"Очигледно, волео бих да идем. То ми је био један од највећих мотива да будем и ове године са тимом. Ако све буде у реду са мојим тимом, биће ми част да будем. То ће бити моје четврте олимпијске игре. Идемо по још једну медаљу", додао је МВП.

Коментари / 0

Оставите коментар