Сале: Нећу о ономе што ме тишти...

"Превише респектујем кошарку, игру и играче да бих заиста све рекао", коментар је селектора после пораза од Француске, са прилично јасном алузијом на рад судија.

Кошарка 21.09.2015 | 15:20
Сале: Нећу о ономе што ме тишти...

"Честитам репрезентацији Француске, њиховој федерацији и организатору на свему урађеном, на доброј организацији утакмице за бронзу, у сваком смислу", био је први коментар селектора Ђорђевића после пораза "орлова" од Француске - 68:81, у борби за бронзу.

И у званичном делу конференције за новинаре и у разговору са српским извештачима, он је наговестио да није задовољан радом судија, које су посебно у првом полувремену биле у првом плану, иако нису криве за пораз "орлова".

"Честитам и мојим играчима на добром односу према игри, тренингу и приступу свих ових пар година колико смо заједно. Дали смо све од себе у околностима утакмице за бронзу против домаћина, које нису биле најидеалније. Ту су биле и играчке легенде, које су биле предодређене за злато".

"Имам велики респект према кошарци, играчима и свему, да бих стварно рекао све оно што ме тишти у овом тренутку и зато сам то сачувао и рекао само играчима у свлачионици. Бићемо овде следеће године, још јачи, одлучнији, да дођемо до Олимпијских игара. Играћемо квалификације, што је био један од циљева, не и највећи циљ, до којег смо можда... Ма, сигурно могли да дођемо", додао је Ђорђевић.

После неуспеха и у борби за бронзу, селектор је оценио да је претходни пораз одузео огромне залихе енергије његовим играчима.

"Ту пре свега мислим на менталну енергију и менталну снагу коју смо имали током шампионата. Група је била изузетно тешка, ту смо доста енергије потрошили, као и доста снаге... Није чудо што су неки играчи завршили такмичење без енергије, јер је било толико напорно, а и повреде су нас омеле да будемо 'фулл' до краја".

У осврту на пораз којим су "орлови" завршили епизоду "Еуробаскет 2015", Ђорђевић је указао на неке од упадљивих мана у игри.

"Поново тај шут... Тај и такав шут је последица тога што су нас снагом и агресивношћу одвукли од коша. У трећој чевртини смо имали и шест отворених шутева који не улазе, а обично улазе. Понављали смо: 'Да уђе само једна', а та једна никако да дође".

"Офанзивно скок Гобера нисмо успели да исконтролишемо. Ово је једна од ретких, ако не и прва утакмица коју смо изгубили на скоку. Скокови у нападу дали су им доста живота. Чак смо једном и сами дали аутокош, па смо им и помогли, али то није задатак играча који је тада био крај Гобера, већ других, који нису смели да му дозволе простор. Тај сегмент нисмо добро урадили, али то је питање ширег знања да се играју овакве утакмице".

Када подвуче црту под урађеним, Ђорђевић каже:

"Не могу да будем незадовољан. Показали смо доста, дошли смо до утакмица за медаљу, али мислим да је ово била немогућа утакмица за медаљу, из разних разлога. Кад будем погледао снимак, то ће потврдити моја размишљања".

За крај, селектор је изрекао и неколико порука захвалности.

"Хвала свим мојим сарадницима из 'стафа', људима из Савеза, играчима, јер мислим да су стварно дали све од себе да изгледамо као екипа. Надам се да смо успели".

КОШАРКА И ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Селектору Србије постављено је питање може ли игра следећег лета да буде боља?

"И игра и конструкција тима могу да буду бољи. Млади играчи морају да напредују индивидуално, да схвате кошарку која се не игра по друштвеним мрежама, већ која доводи до медаље. Толико је тешко освојити медаљу, да то морамо да схватимо за сваку коју смо досад освојили. Овакве утакмице се добијају знањем и квалитетом, а не само талентом и за то треба да прође време. Ово је процес и видећемо како ће све то изгледати следеће године, кад се будемо окупили".

Коментари / 0

Оставите коментар